Zabava

‘Ne’ se neće uskoro emitovati na mreži, izvinite

Ne, najnoviji film reditelja Jordana Peelea stigao je u američka kina prošlog mjeseca. Ali svi obožavatelji koji žele da ga gledaju kod kuće trebali bi se pripremiti da pričekaju neko vrijeme prije nego što bude dostupan na mreži za strimovanje putem pretplatničke usluge.

Prošle godine, neviđeni broj novih bioskopskih filmova strimingo je onlajn istog dana kada su stigli u bioskope. Ali ove godine, kako su restrikcije u vezi sa COVID-19 popustile i publika se vratila u bioskope, praksa je gotovo nestala – posebno za filmove s ljetnim ambicijama za blockbuster. Gotovo svi filmovi sada imaju najmanje mjesec i po dana isključivo u kinima, ali ti vremenski okviri su svuda na mapi.

Koja će usluga prva streamati Nope?

Ne očekuje se da će se prvo emitirati na Peacocku. Peeleova produkcijska kuća Monkeypaw ima ugovor sa Universal Pictures, a film u SAD distribuira Universal. Peacock i Universal su u vlasništvu iste matične kompanije, a Peacockov aranžman je da bude prvo mjesto za striming filmova koje distribuira Universal.

Kada je datum objavljivanja Nopeovog streaminga?

Peacock i Universal još nisu potvrdili datum emitovanja filma Ne, ali evo šta treba znati:

  • Općenito, film bi trebao početi da se emituje na Peacock-u negde između 5. septembra i 18. novembra. Peacock može početi da emituje filmove u bioskopima kao što je Nope 45 dana nakon prikazivanja u kinima, ali najkasnije 120 dana. Dakle, ako bi Nope došao do Peacock-a tačno nakon tog perioda od 45 dana, tada bi postao dostupan za strimovanje tamo 5. septembra. Ako film sačeka 120. dan objavljivanja, bit će na Peacock-u 18. novembra.
  • Ostali veliki ljetni filmovi Universal-a ne pružaju mnogo presedana za nastavak, nažalost: Jurassic World Dominion i Minions: The Rise of Gru su dva najveća blockbustera koja je kompanija do sada distribuirala ove godine, ali nijedan nije potvrdio datume emitovanja na Peacocku. još. Jurassic World Dominion, koji je izašao 10. juna, prešao je 45. dan u bioskopima, bez ikakve riječi o tome kada će se strimovati. Što se tiče Rise of Gru, koji je izašao mjesec dana kasnije, datum njegovog striminga je također misterija.
  • Datumi objavljivanja striminga su nepredvidivi! Sljedeći film iz produkcijske kuće Peele’s Monkeypaw (nazvan Honk for Jesus. Save Your Soul) će se emitirati na Peacock-u istog dana kada stigne u kina, 2. septembra. Budući da je Nope već postavljen isključivo u kinima, tog istog -dnevno striming izdanje nije u planu. Ali zamjenski znakovi poput Honk for Jesus ne pomažu predvidljivosti.

Hoće li Nope moći besplatno streamati na Peacocku?

Malo vjerovatno. Peacock rutinski stavlja filmove poput Nopea iza svog paywall-a.

Ako već nemate premium Peacock pretplatu, morat ćete se prijaviti za premium nivo od 5 USD ili 10 USD mjesečno ako želite gledati film ili bilo koji drugi Peacock program s plaćenim zidom ( like Yellowstoneutakmice Premijer lige, WWE, The Office i druge popularne stvari.)

Peacock ima neki poslovi to bi moglo smanjiti – ili čak eliminirati – vaše troškove da budete premium član.

No, očekuje se da će film biti dostupan premium pretplatnicima koji plaćaju Peacock bez ikakvih dodatno naknada. Dakle, ako ste već premium pretplatnik na Peacock, onda ćete moći da ga strimujete kao i bilo šta drugo na usluzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *