Zabava

Najbolji žičani TV streaming za uštedu Wi-Fi propusnosti vašeg doma

Vjerovatno ste strimovali više TV emisija i filmova nego ikada prije. Usluge kao što su YouTubeNetflix i Disney Plus imate bezbroj sati zabave na dodir, ali vaše kućne mreže priključak za internet možda se i bori sa svim tim strimingom – posebno ako jesu djeca učenje na daljinu a odrasli jesu video konferencije u isto vrijeme. Ali na tržištu postoje uređaji za striming koji vam mogu pomoći.

Ako vaša kućna mreža ima problema, možete pokušati odspojiti svoj uređaj za streaming s Wi-Fi mreže. Upotreba Etherneta, preko Cat 5 mrežnog kabla, oslobađa vašu bežičnu vezu za druge uređaje kao što su laptopi i tableti. Ethernet je također stabilniji i obično brži od Wi-Fi mreže i nema problema sa zidovima, smetnjama ili udaljenosti (pa, ne u kući).

Čitaj više: Najbolji Wi-Fi ekstender za skoro sve

Loša vijest je da ćete morati da povežete žice od rutera do TV-a za streaming, ali ako ste zaglavljeni kod kuće, to je dobar vikend projekat, i Ethernet kabl je jeftin. Tokom vremena velike upotrebe možda ćete biti u redu s privremenim kablom koji možete ukloniti kasnije.

Međutim, postoji kvaka. Iako mnoge konzole za igre i pametni televizori imaju ugrađene Ethernet portove, većina njih najbolji medijski streameri su samo Wi-Fi, iako neki rade sa jeftinim adapterom. Evo liste najboljih opcija uređaja za žičano striming koji ili imaju ugrađene Ethernet portove ili rade s Ethernet adapterima. Imajte na umu da svi dolje navedeni proizvodi također rade preko Wi-Fi mreže.

Čitaj više: Kako poboljšati kvalitet TV streaminga na Netflixu, Amazon Prime i više

Sarah Tew/CNET

Prvo mjesto na ovoj listi nekada je zauzimao najskuplji Roku plejer, Ultra, ali ga je zamijenio 40$ Express 4K Plus. Roku je naš omiljeni sistem za striming jer ima sve glavne aplikacije za striming, najjednostavniji interfejs i platformu koja ne zavisi od sadržaja i koja ne gura nijednog određenog provajdera za striming medija, poput Amazon Prime Video ili Apple TV Plus, preko drugog. Express 4K Plus također emituje u 4K HDR, iako ovom Roku uređaju nedostaje Dolby Vision.

Za razliku od Ultra, Express 4K Plus nema ugrađeni Ethernet port na svom malom kućištu veličine ključa, ali ga možete lako dodati sa adapterom od 10 do 15 dolara od prodavca kao što je Amazon (testirali smo ga sa 12 dolara kabl kompanije UGreen i dobro je radio). Ova kombinacija nije tako elegantna kao ugrađeni adapter, ali bi bila oko 50 USD jeftinija od 100 USD Ultra.

Imajte na umu da cijena ispod ne uključuje adapter.

Pročitajte našu recenziju Express 4K Plus.

Sarah Tew/CNET

Google pravi jeftin adapter koji vam omogućava da povežete žičani Ethernet kabl na svoje Chromecast streamere, uključujući odličan novi Chromecast sa Google TV-om. Kombinacija košta ukupno 70 USD — 50 USD za Chromecast i 20 USD za Googleov adapter. Više nam se sviđa Rokuov sistem od Google TV-a, ali je vrlo blizu, a na neki način, posebno glasovna podrška Google Assistant-a, ova kombinacija uređaja za streaming medija je bolji izbor od Roku Ultra i blizu Express 4K Plus.

Imajte na umu da cijena ispod ne uključuje adapter.

Pročitajte našu recenziju za Chromecast s Google TV-om.

Sarah Tew/CNET

Iako Apple TV 4K košta više nego dvostruko više od gore navedenih opcija, on je bolji izbor za ljude koji mogu cijeniti njegove prednosti. To uključuje kompatibilnost sa Dolby Vision HDR, fleksibilnu konverziju na gore, superiorne funkcije glasovnih komandi, bolji daljinski upravljač i uglađeno korisničko sučelje. Apple TV 4K je toliko dobar za striming medija, čak ima smisla ako niste “osoba iz Apple-a”.

Pročitajte našu recenziju Apple TV 4K (2021).

Sarah Tew/CNET

Roku

Dostupan samo u Walmartu, ovo je tehnički najjeftiniji trenutni uređaj sa Rokuovim sistemom za striming i Ethernet portom. Uštede u poređenju sa stvarnim, ne-LT Ultra, međutim, nisu velike, a nedostaju mu glatki dodaci tog uređaja kao što su Dolby Vision, programabilni tasteri, brzo pokretanje aplikacija i daljinski tražilo.

CNET

Kao što smo spomenuli, Roku pravi naše omiljene medijske streamere za aplikacije za live TV streaming kao što je Netflix, a još je bolji kao platforma uklopljena u TV. Ova TCL 4-Series jedan je od najpristupačnijih Roku televizora na tržištu, dostupan u nizu veličina i sa kvalitetom slike koji je savršeno dobar za većinu ljudi, posebno po ovoj cijeni. Kao i svi Roku televizori koji podržavaju 4K u Sjevernoj Americi, ima Ethernet port.

Veličine: 43-, 50-, 55-, 65-, 75-, 85-inča (Cijena prikazana ispod je za veličinu od 43-inča.)

Pročitajte našu recenziju Roku TV serije 4 TCL (2021).

Više preporuka za TV i streaming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *