Zabava

Najbolje ponude za TV streaming usluge

S dolaskom jesenjih sportova, mrežnih TV emisija i vrućih naslova poput Kuće zmaja, ljudi se možda pitaju gdje mogu streamati svoje omiljene stvari za gledanje – a da ne povrijede svoje bankovne račune. Ali streaming može biti jeftiniji nego što mislite.

Iako možda razmišljate o a odmor od vašeg omiljenog streaming servisa kako biste smanjili svoje troškove, ovo bi moglo biti i dobar trenutak da isprobate novu uslugu. Ali kako možete uštedjeti novac, a da ne propustite TV emisiju, sportski događaj ili novi film?

Mnoge od ovih platformi za striming, uključujući Disney Plus, Hulu, Paramount Plus i Peacock sklapaju dogovore. Neke usluge nude direktne popuste korisnicima, bilo da ste novi pretplatnik ili se vraćate. U međuvremenu, studenti dobijaju jeftin Hulu i ljude koji kupuju novi Chromecast sa Google TV-om dobiti tri mjeseca HBO Max. Ovisno o platformi za striming koju tražite, može postojati dobar posao.

Hajde da analiziramo najbolje ponude za streaming usluge koje su sada dostupne.

Sarah Tew/CNET

Tražite li opciju live TV prijenosa? Sling nudi popust na svoja tri TV paketa na ograničeno vrijeme, dajući gledaocima pristup kanalima uživo i emisijama i filmovima na zahtjev.

Novi pretplatnici koji se prijave za Sling Orange ($35), Sling Blue ($35) ili Sling Orange + Blue ($50) će dobiti 50% popusta prvog mjeseca, spuštajući cijenu na $17,50 ili $25. Nakon što ugovor istekne, bit će vam naplaćena mjesečna pretplata po redovnoj cijeni, ali uvijek možete provjeriti Sling Free.

James Martin/CNET

Možda ste svjesni da Peacock ima besplatni nivo koji pruža ograničen pristup biblioteci usluge, ali Peacock Premium račun otključava sav sadržaj na servisu za striming. Novi pretplatnici se mogu prijaviti za Peacock Premium i plaćati 2 USD mjesečno tokom 12 mjeseci ili dobiti godišnji plan za 20 USD godišnje. Pretplata obično košta 5 USD mjesečno ili 50 USD ako se unaprijed plaća godinu dana.

Ovaj popust je dostupan samo za kupce koji nemaju Premium ili Premium Plus plan. To znači da ako imate besplatan Peacock nalog, ispunjavate uslove za nadogradnju na Premium i primate sniženu stopu. Trenutno ne postoji popust za Peacock Premium Plus. Ugovor ističe 30. septembra.

James Martin/CNET

Kako bi proslavila lansiranje spojenog Showtime sadržaja u aplikaciji Paramount Plus, kompanija nudi paketne popuste za svoje Essential planove koji podržavaju oglase i Premium planove bez oglasa. Paramount Plus sa Showtime paketom dostupan je pretplatnicima u SAD-u po ograničenoj cijeni od 8 USD mjesečno za Essential plan i 13 USD mjesečno za Premium plan. Redovna cijena paketa je 12 USD mjesečno za Essential verziju i 15 USD mjesečno za Premium ponudu.

Kupci mogu prenositi naslove oba brenda unutar aplikacije Paramount Plus. Prijavite se do 2. oktobra da biste ostvarili popust. I prema Paramount-u, sve dok ne otkažete ili ne smanjite svoj račun, platit ćete posebnu, sniženu cijenu za vrijeme trajanja vaše pretplate.

James Martin/CNET

House of the Dragon jedna je od najprometnijih emisija koje se emituju na HBO Max-u, a ograničeno vrijeme možete uštedjeti na godišnjoj pretplati za strimovanje popularne emisije i još mnogo toga. Platite unaprijed godinu dana i nabavite plan podržan od strane oglasa za 69 USD (obično 99 USD) ili verziju bez oglasa za 105 USD (smanjeno sa 150 USD).

Prijavite se do 30. oktobra da biste ostvarili popust na prvu godinu vaše godišnje pretplate. Ponuda je dostupna samo za korisnike iz SAD-a i može se iskoristiti na web stranici HBO Maxa, kao i putem Rokua, Applea, Amazona ili Google Playa.

Sarah Tew/CNET

Prije nego što Hulu podigne cijene 8. decembra, možete sklopiti ugovor o njegovoj TV pretplati uživo uz podršku oglasa i uštedjeti 20 USD mjesečno tokom tri mjeseca. Hulu Plus Live TV — koji također uključuje Disney Plus i ESPN Plus — dostupan je za 50 USD mjesečno, u odnosu na 70 USD mjesečno.

Novi pretplatnici i pretplatnici koji se vraćaju koji nisu imali Hulu s TV-om uživo u posljednjih 30 dana imaju pravo da se prijave za popust. Ponuda nije dostupna kupcima koje naplaćuju odabrane treće strane, trenutni Disney Plus i/ili ESPN Plus pretplatnici. Imajte na umu da se cijena Hulu Plus Live TV-a s oglasima povećava na 75 USD mjesečno 8. decembra, a vaša pretplata će se vratiti na ovu cijenu kada se završi tromjesečni period. Prijavite se prije nego što ponuda istekne 5. oktobra u 23:59 PST.

Sarah Tew/CNET

Uoči poskupljenja u decembru, Disney Plus nudi ograničenu vremenski ograničenu cijenu od 2 USD za jedan mjesec. Novi ili ponovni Disney Plus pretplatnici mogu se prijaviti za promotivnu ponudu do 19. septembra u 23:59 po pacifičkom vremenu. Nakon što ugovor istekne, automatski ćete biti uključeni u plan po redovnoj stopi od 8 USD mjesečno, osim ako ne otkažete.

Sarah Tew/CNET

Paramount Plus obezbeđuje studentski popust od 25% na svoj osnovni plan od 5 dolara mesečno koji je dobar za četiri godine, bez obzira da li ste diplomirali ranije. Ponuda se ne može primijeniti na njegov Premium plan ili na pretplatnike koji su bili uključeni u sada ukinuti Limited Commercials plan.

Ulov? Morate biti upisani u akreditovanu visokoškolsku ustanovu, naslov IV. Da biste se prijavili, Paramount Plus će provjeriti vaše studentske akreditive preko treće strane. Popust je dobar za studente koji ispunjavaju uslove sa novim ili postojećim računima. Oni koji imaju postojeće pretplate na Premium plan imaju opciju otkazivanja i prebacivanja na Essential plan kako bi dobili posebnu ponudu.

Sarah Tew/CNET

Paramount Plus obično košta 10 dolara mjesečno za svoju ponudu bez komercijalnih sadržaja (i sa CBS-om uživo), dok njegov Essential plan košta 5 dolara mjesečno. Plaćanje unaprijed za godinu dana od bilo kojeg drugog može vam efektivno donijeti dva mjeseca besplatno, s verzijom bez oglasa koja košta 100 USD za godinu (ušteda od 20 USD) i nivoom podržanim od 50 USD (ušteda od 10 USD).

Sarah Tew/CNET

Sa 14 USD mjesečno, Disney paket vam uštedi 5 USD svakog mjeseca u odnosu na troškove zasebnih Disney Plus, ESPN Plus i Hulu pretplata, što je u osnovi isto kao da dobijete ESPN Plus besplatno.

Ako već imate Hulu ili ESPN nalog, moraćete da kombinujete svoje naloge na svom desktopu.

Sarah Tew/CNET

Ako imate Hulu plan koji ne uključuje Disney Bundle, možda imate pravo na Disney Plus za 3 USD mjesečno. Pretplatnici koji naplaćuju Hulu mogu odabrati Disney Plus kao dodatak za sniženu cijenu tako što će posjetiti stranicu svog računa.

Ovaj popust se odnosi na osnovni Hulu plan podržan od 7 USD i na verziju bez oglasa od 13 USD. Potvrdite podatke o svom računu kako biste utvrdili imate li već pristup Disney Plus-u i provjerili da li vam se naplaćuje putem treće strane. Idite na odjeljak Upravljanje dodacima na stranici vašeg računa i odaberite Disney Plus. Trenutno ne postoji datum isteka za ovu ponudu.

David Katzmaier/CNET

Ako ste bili u nedoumici da isprobate HBO Max i tražite novi uređaj za striming, Google ima novu ponudu za vas. Ovaj pretraživač ima novi paket koji kombinuje njegov Chromecast sa Google TV-om i tri meseca HBO Max-a bez oglasa za 65 dolara. S obzirom da uređaj obično košta 50 USD samostalno, a HBO Max bez oglasa koji košta 15 USD mjesečno, ovaj ugovor vam uštedi 30 USD — što je ekvivalent dva besplatna mjeseca HBO Maxa.

Google Store ponuda će biti dostupna do 31. decembra 2022., iako ćete morati biti novi u HBO Max-u da biste je iskoristili.

Spotify

Osim dobivanja Hulua u paketu Verizon, postoji nekoliko načina da uštedite na drugoj Disneyevoj usluzi za striming.

Studenti će htjeti pogledati Spotify Premium Student ponudu koja kombinuje Spotify Premium, Hulu-ov plan podržan od reklama i Showtime za 5 USD mjesečno. Sve u svemu, paket bi uštedio skoro 22 dolara mjesečno. Morate biti student stariji od 18 godina koji je “upisan na američki koledž ili univerzitet akreditovan u naslovu IV” da biste se kvalifikovali, a Spotify radi sa trećom stranom pod nazivom SheerID kako bi potvrdio da ispunjavate uslove.

Morat ćete provjeriti da li ispunjavate uslove svakih 12 mjeseci, a ponuda je dostupna ukupno četiri godine. Sve detalje možete pronaći na Spotify-ovoj stranici.

Sarah Tew/CNET

Studenti koji ne žele Spotify i Showtime paket mogu dobiti Hulu podržan od reklama za 2 USD mjesečno. Hulu na sličan način koristi SheerID za provjeru podobnosti, s više detalja dostupnih na Hulu-ovoj stranici.

Sarah Tew/CNET

Comcast, koji posjeduje Peacock i njegov matični NBCUniversal, uključuje pretplatu na Peacock Premium od 5 USD mjesečno za sve korisnike Xfinity Flexa, kao i njegove Xfinity X1 i video korisnike koji su pretplaćeni na barem Xfinity Internet ili Digital Starter TV internet i TV paketi. Više detalja možete pronaći na Peacockovoj stranici.

Kabelska kompanija Cox također poklanja Peacock Premium pretplatu od 5 dolara mjesečno onima koji imaju Cox Internet sa Contour TV Essential ili višim planom. Oni koji imaju Cox Internet i pretplatu na Contour Stream Player ili Contour TV Starter mogu “uživati ​​u ograničenom vremenskom pregledu” Peacock Premiuma “bez dodatnih troškova”. Sve detalje možete pronaći na Coxovoj stranici.

Ako nemate Cox ili Comcast, možete dobiti godišnju pretplatu na Peacock za 50 USD godišnje za Premium Premium ili 100 USD godišnje za Premium Plus bez oglasa.

Baš kao i Comcast i Cox, Charter nekim svojim korisnicima kućne televizije daje do godinu dana besplatnog Peacock Premiuma. Kablovska kompanija, koja je vlasnik Spectruma, sada uključuje besplatnu godinu usluge uz “većinu” svojih planova za kablovsku TV. (Piše: “Dostupnost ponude i dostupnost sadržaja mogu se razlikovati u zavisnosti od regiona.”) Rezači kablova koji imaju samo Spectrum Internet moći će dobiti besplatnih 90 dana Peacock Premiuma.

Ako već plaćate Peacock Premium, morat ćete otkazati naplatu na svom računu i ponovo se prijaviti povezivanjem svog Spectrum računa. Također je vrijedno napomenuti da će vam nakon ovih 12 mjeseci, odnosno 90 dana za kućne korisnike interneta, automatski biti naplaćena redovna mjesečna cijena usluge striminga od 5 USD osim ako ne otkažete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.