Zabava

Kako isključiti Netflixove trailere za automatsku reprodukciju na početnoj stranici

Kada to pokušavaš odaberite Netflix emisiju za gledanje, vjerovatno ćete se pomicati kroz opcije i pregledavati njihove opise na početnoj stranici. Ali primijetit ćete da svaki put kada pređete mišem preko naslova, trejler se automatski pokreće. Ovo može brzo postati dosadno i bučno.

Srećom, gigant striminga je 2020. uslišio molitve mnogih promatrača pijanstva tako što nam je dao mogućnost da zaustavimo automatsko reproduciranje tih pregleda.

“Čuli smo glasno i jasno povratnu informaciju – članovi sada mogu kontrolirati hoće li ili ne vidjeti preglede automatske reprodukcije na Netflixu”, Netflix tweeted u to vrijeme.

Ako je vaša navika gledanja prekomjerno postala problem, Netflix je dodao i mogućnost isključivanja automatske reprodukcije sljedeće epizode serije. (Međutim, čini se da osuđujući ekran “Jel’ gledate li još uvijek?” ostaje živ za nas ostale.)

Sve promjene koje napravite u postavkama automatske reprodukcije specifične su za vaš profil i stupit će na snagu na svim uređajima, navodi se u objavi u Netflix centru za pomoć.

Evo kako da isključite ili uključite automatsku reprodukciju trejlera i epizoda, navodi Netflix. Plus, pogledajte ove Netflix savjete koji će potpuno promijeniti način na koji gledate TV i filmove.

Kako spriječiti Netflix da automatski reproducira preglede

1. Prijavite se na Netflix iz web pretraživača.

2. Odaberite Upravljanje profilima iz menija.

3. Odaberite profil koji želite ažurirati.

4. Označite ili poništite izbor opcije za Automatska reprodukcija pregleda tokom pregledavanja na svim uređajai Automatska reprodukcija sljedeće epizode u seriji na svim uređajima.

Možda će proći malo vremena prije nego što promjena postavke stupi na snagu, napominje Netflix. Međutim, možete prisilno izvršiti ažuriranje tako što ćete se prebaciti na drugi profil, a zatim se vratiti na svoj da biste ga ponovo učitali.

Ako ste jedan od naizgled rijetkih ljudi koji uživaju u glasnom trejleru koji počinje nenajavljeno, ne brinite – možete ostaviti svoja podešavanja onakvima kakva jesu, a automatska reprodukcija će ostati uključena.

Za više, pogledajte skriveni Netflix kodovi koji će vam pomoći da se krećete njegovim algoritmom, i najbolje TV emisije za gledanje na Netflixu ove sedmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *