Zabava

Glasovne komande Google TV Streamera za koje vjerojatno ne znate

Kada razmišljate o funkcijama glasovnog pretraživanja na daljinskom upravljaču za TV, primarna upotreba koja vam vjerojatno pada na pamet je zaobilaženje sporog, neugodnog procesa upisivanja naslova u traku za pretraživanje.

Sa Chromecast sa Google TV-om, možete učiniti mnogo više od toga. Chromecast verzija Google Assistant kombinuje pogodnost glasovnih komandi sa veštinom Google-ove funkcije pretraživanja na TV ekranu.

Nemojte me pogrešno shvatiti; posjedovanje Chromecast-a nije na jednom mjestu za nabavku oba a Smart TV i a kućni glasovni asistent. Budući da morate pritisnuti dugme i razgovarati u daljinski upravljač, Chromecastu inherentno nedostaju neke od najkorisnijih “uvijek uključenih” funkcija Google Nest Mini ili Google Nest Hub kao što je aktivacija glasovnom komandom (“hej Google”), postavljanje tajmera i alarma i ekran koji se aktivira pokretom.

Ali Chromecast s Google TV-om i dalje je daleko najbliži što sam vidio da pametni TV dolazi do sve-u-jednom glasovnog asistenta. Evo samo nekoliko mojih omiljenih glasovnih komandi koje sam otkrio.

screenshot-20220802-152011.png

Pronađite TV emisije ili filmove kada se ne možete sjetiti njihovih imena

‘Čekaj, kako se zove onaj Air Force film s Tomom Cruiseom?’

Kombinujući moćnu Googleovu funkciju pretraživanja sa vašim kućnim striming štapom, možete koristiti svoj Google Assistant ne samo da pretražujete svoje omiljene naslove već i filmove čiji se tačan naziv možda ne sjećate.

Pokušao sam da pretražim nekoliko filmova po zapletu ili glavnim ulogama, i bio sam iznenađen koliko me često Google usmjerava u pravom smjeru. Pretraživanje “filma o psima i utrkama” (Umjetnost utrkivanja po kiši), “modnog filma Anne Hathaway” (Đavo nosi Pradu) i “Lady Gaga Shallow film” (Zvijezda je rođena) odmah je dalo tačne rezultate , sa opcijama za gledanje, trejlerima, pa čak i YouTube klipovima.

Reproducirajte određene pjesme, albume i podcaste direktno

‘Prvi sviraj od NPR’

Ne samo da možete pokrenuti određene numere, albume i izvođače na svom servisu za striming muzike, možete čak pokrenuti i svoj omiljeni podcast.

Takođe, možete napustiti aplikaciju i nastaviti da se vaša muzika ili podcast automatski reprodukuju dok se krećete po početnom ekranu.

Uključite i isključite TV pomoću drugog uređaja

‘Hej Google, isključi TV’

Ovaj zahtijeva da imate barem još jedan uređaj u Google ekosistemu (koji bi čak mogao biti samo telefon sa Google Home aplikacija), ali je super zgodna. Svi smo imali trenutak kada smo za nekoliko minuta zaspali i sjetili se da smo ostavili uključen TV. Umjesto da prolazite kroz proces ustajanja i teturanja kroz mrak kako biste pronašli daljinski upravljač, možete jednostavno otvoriti aplikaciju Google Home na svom telefonu (ili čak samo aktivirati Nest Mini) i reći mu da isključi vaš ekran.

Zakažite vrijeme kada će se vaš TV isključiti

‘Ugasi TV za 5 minuta’

Iako ste možda pretpostavili da možete koristiti funkciju daljinskog upravljača za upravljanje samim televizorom, posebno je korisno to što možete podesiti vrijeme za isključenje vašeg TV-a, bilo postavljanjem određenog vremena ili naređenjem da se isključi kada istekne određeno vrijeme. gore. Jedna mana: nisam uspeo da pronađem glasovnu komandu da zadržim TV uključen nakon što ste već podesili vreme.

screenshot-20220802-151953.png

Prikažite hiperspecifične Google fotografije na svom TV-u

‘Pokaži mi moje fotografije obrisa New Yorka’

Svako ko je koristio Google Photos u proteklih nekoliko godina zna koliko je platforma postala dobra u kategorizaciji vaših fotografija. Googleova AI ne samo da može otkriti (i uz vašu pomoć, ime) ljude, već može s lakoćom kategorizirati kućne ljubimce, događaje, vremensku prognozu, lokacije i još mnogo toga. Isprobavajući Google fotografije sa svojim Chromecastom, bio sam iznenađen koliko sam mogao biti konkretan. “Pokaži mi moje fotografije sa Božića”, “fotografije kafe iz Washingtona, DC”, pa čak i “mene fotografije iz 2014.”, sve se s lakoćom prikazuje u aplikaciji.

Premotavanje na određeno vrijeme

‘Čekaj, premotaj 10 sekundi!’

Premotavanje unazad može biti problematično, posebno kada gledate film i morate analizirati sat ili dva sadržaja. Češće nego ne, mi samo podrazumevano koristimo ugrađenu funkciju premotavanja unazad od 30 sekundi, čak i ako smo zaista propustili poslednji red dijaloga. Google-ova glasovna komanda može vam pomoći da premotate unazad za određeni broj sekundi ili čak za određenu vremensku oznaku na TV-u ili filmu.

screenshot-20220802-151921.png

Primajte preporuke koje nisu za TV na svom ekranu

‘Malo sam gladan. Koji je najbolji korejski roštilj u mojoj blizini?’

S jedne strane, čini se očiglednim da vaš uređaj sa omogućenom Google pretraživanjem može odgovoriti na pitanja izvan svijeta striminga, ali to je lako zaboraviti. I dok je to malo pročišćenija verzija Google pretrage, koja prikazuje vrtuljak od samo nekoliko opcija, vaš Chromecast je jednako sposoban kao i vaš telefon da vam preporuči lokalne restorane, barove, parkove, trgovine i još mnogo toga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *