Vijesti

Xbox Elite 2 bijeli kontroler procurio je u videu za raspakiranje

Čini se da Microsoft radi na novoj bijeloj verziji Xbox Elite 2 kontrolera. Video nenajavljenog Xbox Elite 2 kontrolera pojavio se na YouTube-u, koji ima bijelu prednju ploču i crne ručke. Video dolazi mjesecima nakon što je bijeli Xbox Elite 2 kontroler navodno primijećen u maloprodaji u SAD-u ranije ove godine.

Kratak video za raspakivanje, postavljen na YouTube nalog identifikovan kao Nicholas Lugo, uključuje nekoga ko tvrdi da je nenajavljeni bijeli Xbox Elite 2 kontroler nabavljen u SAD-u. Primećeni korisnici Twittera ovaj video nedavno nakon što je objavljen prije tri sedmice. Nije jasno da li je kontroler prodat u američkoj trgovini ili Microsoft još uvijek planira da najavi bijelu verziju svog Xbox Elite 2 kontrolera.

Microsoft je prije skoro četiri godine najavio novu bijelu verziju svog originalnog Xbox Elite kontrolera, nakon što su procurile slike druge generacije Elite kontrolera. Microsoft će prisustvovati Gamescom-u kasnije ovog mjeseca, istom događaju na kojem je kompanija odlučila da najavi svoj bijeli Xbox Elite kontroler 2018.

Iako su Xbox Elite kontroleri bili popularni i dobro prihvaćeni, oba modela su imala problema. Microsoft je bio primoran da produži garanciju na svoj Xbox Elite 2 kontroler 2020. godine, nakon pritužbi na hardverske probleme. Produženjem je tipičan garantni period od 90 dana produžen na godinu dana od datuma kupovine.

Microsoft ima istoriju curenja Xbox kontrolera prije službenih najava. Bijeli Xbox Series X kontroler pojavio se na mreži prije nego što je Microsoft čak i priznao da će isporučiti bijelu verziju kontrolera. Pakovanje za ovaj kontroler je potom procurilo mjesec dana kasnije, potvrđujući konzolu Xbox Series S prije nego što ju je Microsoft zvanično najavio.

Xbox Adaptive Controller također je procurio na internetu samo nekoliko dana prije nego što je zvanično objavljen. Obratili smo se Microsoftu da prokomentarišemo ovo bijelo curenje Xbox Elite 2 kontrolera i obavijestit ćemo vas o tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *