Vijesti

Wyze najavljuje dvije nove sigurnosne kamere

Kompanija za pametne kuće Wyze objavila je dvije nove jeftine sigurnosne kamere koje nemaju nedostataka. Wyze Cam OG i Cam OG Telephoto 3x će poslužiti kao nova linija kamera koja pruža slične karakteristike kao i Wyze Cam v3 po pristupačnijoj cijeni.

Wyze Cam OG od 19,99 USD dolazi opremljen integriranim reflektorom od 40 lumena koji se aktivira pokretom kako bi prikupio više detalja slike i pomogao odvraćanju neovlaštenih pojedinaca od vašeg posjeda, dok Wyze Cam OG Telephoto 3x 3x umjesto toga nudi zum objektiv koji korisnicima pomaže da dobiju jasniji pogled na udaljena područja kao što su poštanski sandučić, garaža ili šupa.

Svaka kamera pruža drugačiju sigurnosnu funkciju, sa reflektorom Wyze Cam OG koji pomaže u osvjetljavanju snimka za jasniji pogled, a Wyze Cam OG Telephoto 3x bilježi daleke detalje.
Slika: Wyze

Wyze tvrdi da obje kamere nude “nadograđeni dvosmjerni zvuk i performanse uživo” u poređenju sa starijim Cam v3 i potvrđeno je da The Verge da će Cam v3 i dalje biti dostupan “neko vrijeme” kao samostalna kamera i kao čvorište za Wyze Cam Floodlight.

Osim što su veoma pristupačne, Wyze Cam OG i Wyze Cam OG Telephoto 3x podržavaju novu funkciju pod nazivom Slika u slici Live View, koja omogućava korisniku da upari kamere zajedno — ili dvije istog modela ili jednu od svake — da istovremeno gledate livestream oba kanala kamere putem aplikacije Wyze. Sažeci prijenosa uživo mogu se povećati, pomicati ili u potpunosti skupiti u načinu prikaza slike.

Wyze kaže da je Cam OG sposoban da isporuči 20fps video na dnevnom svjetlu i 15fps noću, dok Cam OG Telephoto 3x (kome nedostaje ugrađeni reflektor) može postići video od 20fps na dnevnom svjetlu i 10fps noću. Wyze Cam OG i Cam OG Telephoto 3x opremljeni su alarmom od 90 decibela koji aktivira korisnik i koji se može koristiti kao dodatno sredstvo odvraćanja od neželjenih gostiju.

Obje Wyze sigurnosne kamere opremljene su CMOS-Starlight senzorom od 4MP koji može pomoći u pružanju snimka u noćnom režimu u punoj boji.
Slika: Wyze i Slika: Wyze

Inače, Wyze Cam OG i Wyze Cam OG Telephoto 3x imaju slične specifikacije izvan prodajnih tačaka svake sigurnosne kamere. Obje ponude su žičane unutrašnje/vanjske kamere (procijenjene na IP65) koje se napajaju USB-C kablom od šest stopa (1,8 m) i mogu snimiti snimke u noćnom vidu u punoj boji u rezoluciji od 1920 x 1080 zahvaljujući Wyze-ovom 4 megapiksela CMOS-Starlight senzor. Unutra ćete pronaći ARM v8M 500MHz procesor i 512MB memorije. Obje kamere također podržavaju microSD kartice do 256 GB za snimanje 24/7, za koje Wyze tvrdi da bi trebalo biti dovoljno za oko 30 dana snimanja.

Wyze Cam OG i Wyze Cam OG Telephoto 3x imaju dvosmjerni zvuk tako da možete komunicirati sa bilo kim ispred kamere putem Wyze aplikacije za iOS ili Android. Kao i kod svih Wyze kamera, obje kamere također podržavaju integraciju sa Alexa i Google Assistant-om za upozorenja i glasovne kontrole. Nažalost, Wyze Cam OG i Wyze Cam OG Telephoto 3x ne podržavaju 5GHz Wi-Fi i mogu se koristiti samo sa mrežama od 2,4GHz.

Wyze Cam OG Stack Kit s Wyze Cam OG i Wyze Cam OG Telephoto 3x

Wyze Cam OG Stack Kit omogućava korisnicima da slože dvije kamere zajedno s jednim podijeljenim kablom za napajanje i prodavat će se za 9,99 USD.
Slika: Wyze

Obje nove kamere omogućavaju korisnicima da uploaduju snimljene snimke u oblak, ali nijedan proizvod ne podržava besplatni softver Cam Plus Lite, koji korisnicima Wyze Cama omogućava da gledaju snimljeni video pohranjen u oblaku. Umjesto toga, morat ćete se pretplatiti na Wyze-ovu Cam Plus uslugu (1,99 USD mjesečno / 20 USD godišnje, po kameri) da biste pregledali snimljeni video zapis bez povlačenja lokalne memorije iz kamera.

Wyze Cam OG i Wyze Cam OG Telephoto 3x dostupni su za kupovinu danas. Za ljude koji žele postaviti dvije sigurnosne kamere na istoj lokaciji, Wyze će uskoro objaviti Wyze Cam OG Stack Kit, dodatak za montažu s dvije kamere s podijeljenim punjačem koji korisnicima omogućava da slažu kamere zajedno. Cijena za Wyze Cam OG Stack Kit je trenutno postavljena na 9,99 USD, ali Wyze nije naveo datum izlaska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *