Vijesti

WhatsAppova nova izvorna Mac aplikacija sada je u otvorenoj beta verziji

Usluga za razmjenu poruka je ranije nudila verziju svoje web aplikacije zamotanu na web kao aplikaciju za macOS, ali nova verzija je izvorna aplikacija koja čini efikasnije korišćenje resursa sistema. Takođe ima prilagođeno sučelje sa tri panela koje nudi lakši pristup arhiviranim razgovorima, porukama sa zvjezdicom i pozivima. Iako je sada široko dostupna, nova aplikacija je još uvijek u beta verziji za sada.

WABetaInfo izvještava da je nova Mac aplikacija napravljena koristeći Catalyst, Appleov razvojni okvir za više platformi o kojem se uglavnom govori kao o načinu jednostavnog dovođenja iPad aplikacija na Mac. Ali uprkos an O službenoj WhatsApp iPad aplikaciji se priča godinama, Meta to tek treba objaviti ili objaviti javno. Uz malo sreće, izlazak nove macOS aplikacije zasnovane na Catalystu znak je da bi iPad aplikacija još uvijek mogla biti na putu.

Nova WhatsApp macOS aplikacija je u zatvorenoj beta verziji nekoliko mjeseci, ali ste morali biti u njenoj ograničenoj TestFlight beta verziji da biste dobili pristup. Sada, međutim, svako može preuzeti aplikaciju sa web stranice WhatsApp-a, nakon čega se može povezati sa iOS ili Android aplikacijama servisa koristeći standardni sistem baziran na QR kodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *