Vijesti

Warner Bros. Discovery otpušta oko 70 radnih mjesta u HBO Maxu

Nakon što su se proširile glasine da će Warner Bros. Discovery najaviti masovno restrukturiranje HBO Maxa, kompanija je navodno eliminisala neke poslove – iako ne toliko koliko se očekivalo. Warner Bros. Discovery otpušta oko 14 posto osoblja, ili oko 70 poslova, koji su bili u nadležnosti HBO-a i HBO Max-a, glavnog direktora za sadržaje Caseyja Bloysa, navodi Raznolikost.

Obožavatelji HBO Max-a imali su razloga da brinu o gorim rezovima – Warner Bros. Discovery je povučen Batgirl ranije ovog mjeseca (navodno zbog otpisa poreza) i tiho je uklonio nekoliko filmova koji su ekskluzivni za HBO Max. Ali prije nego što Warner Bros. Discovery sljedećeg ljeta zamijeni HBO Max i Discovery Plus jednom kombinovanom uslugom, kompanija pravi neke promjene.

“Dok razmišljamo o sadržaju Discoveryja koji nudi pridruživanje HBO Max-u za eventualnu kombinovanu platformu, morali smo donijeti nevjerovatno tešku odluku da raspustimo ili restrukturiramo sljedeće timove, od kojih nijedan ne odražava doprinos pojedinaca koji su ovdje pogođeni”, kaže dopis od Bloysa, koji je Warner Bros. Discovery podijelio s The Verge. Pogođeni uključuju HBO Max-ovu jedinicu za stvarnost, glumačke timove i timove za nabavku sadržaja.

tim,

Prvo, želim da vam zahvalim i odam priznanje za neuporediv, nevjerovatan rad koji ste uradili u svim našim programskim naporima. Ovaj tim je postigao uspjehe u nizu izazova bez presedana—od 140 nominacija za Emmy širom našeg brenda do nedavnog pokrivanja HBO Maxa kao jednog od najboljih streaming servisa na tržištu. Pohvaljujem vašu usredotočenost i posvećenost izvrsnosti kroz ova vrlo neizvjesna vremena.

Nažalost, okruženje u kojem poslujemo se brzo mijenja, a na nama je da nastavimo usavršavati naš model kako bismo zacrtali kurs za dugoročni uspjeh. Kao što ste čuli od Davida Zaslava tokom našeg posljednjeg poziva o zaradama, proizvodnja vrhunskog HBO/Max skriptiranog sadržaja je ključna za budućnost WBD-a. Dio ovog procesa uključuje iskrenu procjenu onoga što nam je potrebno da napredujemo.

Kako bismo najbolje uskladili naše snage i strategiju s izazovima i prilikama pred nama, najavljujem sljedeće organizacijske promjene.

Max Scripted Originals

Sarah Aubrey nastavit će nadgledati scenu Max Originals drama, kao i proširiti svoje odgovornosti na ključnu stratešku globalnu ulogu. Od početka platforme, Sarah je bila neumorno dinamičan lider, sa raznolikom i dugom listom uspjeha, uključujući Stjuardesa, Peacemaker, I Samo tako…,Seksualni životi studentkinjai The Staircase, između mnogih drugih. Nadovezujući se na to, i kako naša kompanija raste u svojim globalnim aspiracijama i dosegu, Sarah-in zadatak će uključivati ​​rad zajedno s Gerhardom Zeilerom i njegovim timom na definiranju i implementaciji naše međunarodne programske strategije. Joey Chavez, EVP Programming, nastavit će izvještavati Sarah kao vodeći za dramu Max Originals, a zajedno će se fokusirati na razvoj i proizvodnju tentpole IP serija kao što su Peacemaker, dina, pingvin, i Zeleni fenjer.

Suzanna Makkos će sada izvještavati Amy Gravitt, šeficu komedije i EVP, programiranje za HBO. Suzanna je vodila nevjerovatno uspješnu komediju za Max Originals, naglašenu hvaljenom serijom nagrađenom Emmyjem Hackskao i Seksualni životi studentkinja, Rap Sh!t, i Juliakao i animirane serije uključujući i nadolazeće Velma i Mlada ljubav. Ova tranzicija će uskladiti našu scenarističku komediju pod jednim moćnim timom koji redefinira žanr; a objedinjavanjem ovog odjela pod Amy, moći ćemo maksimizirati našu efikasnost u nastavku izgradnje našeg lista kroz brend HBO i Max Originals. Suzanna će također nastaviti voditi programe animacije za odrasle.

Osim što Amy sada nadgleda kombiniranu komičarsku grupu HBO/HBO Max, vodstvo HBO-a ostaje nepromijenjeno. Francesca OrsiHBO-ov šef drame i EVP programiranja nastavit će voditi dramski tim HBO Originals. Nancy Abraham, EVP Programiranje i Lisa HellerEVP Programming, nastavit će voditi HBO-ovu dokumentarnu listu, i Nina RosensteinEVP Programming, nastavlja da vodi naš kasnovečernji sadržaj, razgovore i specijalne sadržaje.

Dok razmišljamo o sadržaju Discoveryja koji nudi pridruživanje HBO Max-u za eventualnu kombinovanu platformu, morali smo donijeti nevjerovatno tešku odluku da raspustimo ili restrukturiramo sljedeće timove, od kojih nijedan ne odražava doprinos pojedinaca koji su ovdje pogođeni.

Max Originals Non-fiction & Live-Action Family Originals

Jen O’Connell i njen talentovani tim vodili su raznoliku, upečatljivu i zabavnu listu, sa naslovima u rasponu od takmičarskih serija, uključujući i Emmy nagrađene Legendarno to FBOY Island, 12 datuma Božićai Finding Magic Mike; na dokumentarne filmove kao npr Class Action Park, The Way Downi On The Record; i porodično programiranje kao npr Gordita Chronicles. Ne mogu reći dovoljno o svom poštovanju prema Jeninom talentu, viziji i strastvenoj posvećenosti inkluzivnom sadržaju. Kako idemo naprijed, nećemo dodavati nove realiti/dokumentarne filmove na Max tablicu. Za postojeće Max reality programe, donosit ćemo odluke o obnovi na osnovu tradicionalnih mjera uspjeha.

Međunarodni originali, HBO Max

U svjetlu značajnog međunarodnog otiska Warner Bros. Discoveryja, predvođenog Gerhardom Zeilerom, više nećemo imati američki tim posvećen iskorištavanju ovih mogućnosti. Tokom svog boravka u HBO Maxu, Jeniffer KimSVP International Originals, bio je odgovoran za programiranje međunarodnog sadržaja uključujući hvaljene ograničene serije To je grijehi dobitnik Peabody nagrade Sort Of. Izražavam iskrenu zahvalnost Jen i njenom timu za sav njihov nadahnuti rad. Ubuduće, slično modelu koji se koristi u HBO-u za naslove kao npr Godine i godine, mogu da te uništim,i moj briljantni prijatelju, pojedinačni dramski i komičarski timovi će procijeniti i nastaviti sve međunarodne koprodukcije koje mogu smatrati vrijednim izvan Warner Bros. Discoveryja.

Casting, HBO Max

Kako bismo odrazili model koji se pokazao uspješnim tokom godina u HBO-u, više nećemo imati interno odjeljenje za kasting za Max Originals. Linda Lowy, EVP Casting, jedan je od najdarovitijih rukovodilaca kastinga u poslu. Ona i njen tim imaju mnogo toga da budu ponosni, a uticaj njihovog doprinosa može se videti u revolucionarnoj seriji Max Original.

Kupovina sadržaja, HBO & HBO Max

Naš model će se ovdje također promijeniti, uz značajno smanjenje veličine tima. Ovo odražava rastuću potrebu kako se industrija udaljava od Pay 1 ugovora i akvizicija trećih strana, a kao kompanija koristimo vlastitu biblioteku iz portfelja Warner Bros. Michael Quigley, EVP, Content Acquisition, koji se pridružio HBO Max timu neposredno prije lansiranja platforme, odlazi. U vrijeme dok je radio u kompaniji, Michael je predvodio ključne poslove akvizicije – uključujući Južni park-i vodio je talentovani tim sa sjedištem u Atlanti, New Yorku i Los Angelesu. Bio je spretni lider na tržištu koje se mijenja, i želim mu sve uspjehe u budućnosti.Royce Battleman SVP, Content Acquisition, suštinski član HBO-ovog tima za akvizicije skoro tri decenije, vodit će novo restrukturirani odjel i sada će odgovarati Glennu Whiteheadu, predsjedniku odjela za poslovne poslove i produkciju za HBO & HBO Max.

Iako sam uvjeren da će nam ove strukturne promjene omogućiti da održimo uspješan poslovni model, donošenje ovih odluka bilo je izuzetno bolno. Poslujemo u okruženju u kojem se moramo u realnom vremenu prilagoditi potrebama industrije i kompanije. Ništa od ovoga ne umanjuje udarac rastanka sa tako talentovanim, pouzdanim, vrednim i proslavljenim saigračima. Svakome od njih izražavam najdublju zahvalnost dok prelaze u svoju sljedeću priliku.

Uskoro će doći više jer ću okupiti svoj glavni tim, gdje ću moći dati više uvida u ove promjene i put koji je pred nama, a ja ću dati sve od sebe da odgovorim na sva pitanja koja imate.

Casey

Ažuriranje 15. avgusta, 19:34 ET: Dodata beleška od Casey Bloysa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *