Vijesti

Walmart vam sada omogućava da virtualno modelirate odjeću na vlastitom tijelu

Najnovija Walmartsova funkcija Budi svoj model omogućava vam da otpremite vlastite slike koje ćete koristiti umjesto zadanih modela odjeće. | Slika: Walmart

Kupci Walmarta sada će moći virtualno isprobati odjeću iz udobnosti svojih domova koristeći AR tehnologiju u aplikaciji trgovca.

Novo iskustvo Be Your Own Model zahtijeva od kupaca da učitaju svoju fotografiju cijelog tijela kako bi stvorili realističnu simulaciju kako bi neki odjevni predmet izgledao na njihovom tijelu. Ova karakteristika je sposobna prepoznati gdje bi tkanina trebala drapsati i sjenke bi trebale pasti, što je omogućeno akvizicijom Zeekit virtuelne platforme za isprobavanje prošle godine.

“Jedna košulja može biti u šest različitih boja, sedam različitih veličina i dvije dužine rukava. Naša tehnologija bilježi sve varijacije i pokazuje kako izgledaju jedinstveno na svakom pojedincu,” kaže Walmart u priopćenju za javnost u kojem najavljuje novu funkciju.

Sama tehnologija je jedno, ali skala njenih mogućnosti je sasvim drugo. Preko 270.000 odjevnih predmeta u Walmartovom portfelju brendova može se isprobati koristeći Be Your Own Model. Artikli odabranih nacionalnih brendova kao što su Levi’s, Champion i Hanes također su dostupni za isprobavanje.

Tehnologiju virtuelne sobe Zeekit prvi je koristio Walmart u svom manje ličnom iskustvu Choose My Model u martu. Međutim, umjesto virtualnog oblačenja kupca, to im je omogućilo da izaberu jedan od 50 različitih ženskih modela s različitim tonovima kože, visinama između 5 stopa 2 inča i 6 stopa i veličinama od XS do XXXL. Walmart će i dalje nuditi ovu funkciju za sve one koji ne žele da postavljaju svoju fotografiju.

Žena modelira novo iskustvo AR Walmart Be Your Own Model
Slika: Walmart
Samo uslikajte sebe cijelog tijela u dobro osvijetljenoj prostoriji, odredite svoju visinu kada se to zatraži i isprobajte hiljade različitih odjevnih predmeta.

Video uputa za ovu funkciju pokazuje da korisnici samo treba da u dobro osvijetljenom okruženju snime cijelo tijelo sebe u cipelama i uskim kratkim hlačama i majici, a zatim unesu svoju visinu kada se to od njih zatraži. Zatim mogu ponovo koristiti sliku kao model kad god kupuju odjeću u Walmartu putem aplikacije ili preko desktopa. Nejasno je kako će se tehnologija nositi s topićima i haljinama bez naramenica, a čini se da uopće ne podržava mušku modu.

Nažalost, Walmartova najava funkcije Budi svoj model ne spominje kako najveći svjetski trgovac na malo planira da zaštiti slike polugole koje traži od kupaca da ih masovno postavljaju. Kontaktirali smo kompaniju za komentar i ažurirat ćemo ovu priču ako dobijemo odgovor.

Iskustvo Be Your Own Model dostupno je putem aplikacije Walmart i trenutno se prvo uvodi za korisnike iOS-a, a podrška za Android se očekuje u narednim sedmicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.