Vijesti

Video koji je procurio prikazuje DJI-jev cinewhoop FPV dron u akciji

A procurio video nam je dao još jedan pogled na DJI Avata, FPV (pogled iz prvog lica) dron iz DJI-ja za koji se navodi da će biti dizajniran da može letjeti u zatvorenom prostoru zahvaljujući kompaktnom, takozvanom “cinewhoop” dizajnu. Avata prati izlazak DJI FPV-a, debitantskog drona iz prvog lica koji je objavljen prošle godine.

Video, koji je objavio pouzdani dron curi @OsitaLV, čini se da pokazuje da se dron pilotira pomoću DJI-jevog kontrolera pokreta, koji je ranije bio dostupan uz njegov prvi FPV dron prošle godine. Pilot drona nosi par FPV naočara za razliku od nijednih koje DJI trenutno ima na tržištu, što sugerira da su to novi model prikazan u prethodnim informacijama. Ove DJI Goggles 2 izgledaju kao da imaju sličan dizajn kao njihov postojeći par, ali sa manjim i kompaktnijim dizajnom.

Video ne daje sjajan pogled na sam dron, ali je na sreću procurila serija drugih slika kako bi se to prikazalo detaljnije. Prividno sliku njegovog maloprodajnog pakovanja Čini se da potvrđuje Avata brend, dok bliži pogled na kutiju objavio @DealsDrone sugeriše da će dron biti sposoban da snima “4K stabilizovan video” i da može doći u paketu sa DJI Goggles 2 i Motion Controllerom u kutiji (iako je nejasno da li će različite opcije paketa biti dostupne). Ostale karakteristike navedene na pakovanju uključuju dizajn “veličine dlana”, “ugrađeni štitnik propelera” i “HD prijenos s malom kašnjenjem”.

u međuvremenu, ova slika prikazuje dron uz dodatnu opremu uključujući kontroler pokreta, FPV naočale i standardni kontroler. Drugi serija fotografija daje pogled na dron izbliza iz svakog ugla, uključujući njegove propelere koji bi trebali smanjiti štetu ako (ili, preciznije, kada) se dron sruši.

Prema prethodnim informacijama, DJI Avata će težiti oko 500 g, što ga stavlja iznad granice od 250 g – što znači da piloti moraju da se registruju kod FAA da bi leteli na otvorenom. Ima manje informacija o specifikacijama kamere (osim obećanja pakovanja o 4K snimanju), ali curi @DealsDrone je ranije objavljeno da bi mogao da parira kvalitetu DJI-jevog nedavnog Mini 3 Pro.

Sada je veliko pitanje kada bismo mogli vidjeti Avata lansiranu i cijenu za puštanje u prodaju. Prethodni izvještaji su ukazivali na to da bi DJI mogao biti spreman da lansira svoj najnoviji dron jula ili avgusta ove godineali se naknadno ispostavilo da je ovaj datum izlaska možda je odloženo. @OsitaLV izvještava da bi to trebao biti prvi DJI-jev proizvod u drugoj polovini 2022. Činjenica da se radni prototipovi sada snimaju u upotrebi znači da potpuno lansiranje ne može biti previše daleko.

Ažuriranje 8. avgusta, 7:57 ET: Ažurirano s više detalja sa fotografije kutije drona koja je procurila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *