Vijesti

Vergecast rad od kuće: jedrilice, solarni generatori i Starlink

Svake srijede i petka, The Verge objavljuje naš vodeći podcast, The Vergecast, gdje naši urednici daju smisao najvažnijim tehnološkim vijestima ove sedmice. Srijedom, glavni urednik David Pierce vodi izbor The VergeStručno osoblje kompanije ‘s u istraživanju kako gadgeti i softver utiču na naše živote — i koje biste trebali unijeti u svoj dom.

Današnja emisija fokusira se na jedinstvenu temu: rad od kuće. Ili radite s bilo kojeg mjesta! David je domaćin The Vergecast iz Majamija, i razgovara sa gomilom stručnjaka o tome šta je potrebno za uspješan rad van normalne kancelarije, sa savjetima o radu s jedrilice, napajanju vaših uređaja pomoću solarnog generatora i dobivanju interneta na teško dostupnim mjestima sa Starlink.

David započinje emisiju pričom o opremi za rad od kuće koja se pojavljuje u svijetu putovanja. Izvršni direktor Rovea, Jonah Hanig, govori o Roveovom pristupu renoviranju kuća za iznajmljivanje za putovanja koja su pogodna za posao. Zatim, Alex MacCaw iz Reflecta dijeli svoje iskustvo rada na jedrilici usred oceana i opremu koja mu je potrebna za to.

Kasnije u emisiji, David razgovara sa Verge zamjenik urednika Thomas Ricker o svojoj recenziji Jackery Solar Generator 2000 Pro, kao i o njegovom iskustvu rada na daljinu u Europi i pregledu najaktivnijih uređaja za korištenje na otvorenom koje smo postavili na stranicu.

U završnom dijelu emisije, Verge Urednik politike Russell Brandom i viši reporter Loren Grush raspravljaju o stanju korištenja satelita poput Starlinka za pristup internetu u ruralnim područjima. Satelitska internetska utrka je mnogo veća od Starlinka, a potencijalno mnogo veća od ljudi koji žele živjeti na čamcima i u kamperima.

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje ili u željenom podcast playeru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *