Vijesti

Valve radi na Joy-Con podršci za Steam

Valve radi na dodavanju podrške za Nintendo Switch Joy-Con kontrolere u Steamu. Kao dio najnovije Steam beta verzije, Joy-Cons će biti podržani ili pojedinačno ili kao par, slično kao što ih možete koristiti na bilo koji način za Switch igre. Ako želite da isprobate ovu funkciju, možete se uključiti u Steam beta verziju — Valve ima korisna uputstva na Steam web stranici — iako vam držimo prste da vaši Joy-Cons ne doživljavaju nikakav pomak.

Valve takođe poboljšava svoju podršku za Nintendo klasične kontrolere koje prodaje za Switch Online pretplatnike, iako u beta zakrpi, kompanija nije precizirala kako tačno. Ta funkcija je uvedena u javnu verziju Steam klijenta tek prošle sedmice, omogućavajući vam korištenje NES, SNES, N64 i Sega Genesis kontrolera specifičnih za Switch na Steamu.

A ako želite koristiti kontroler koji nije Nintendo sa Steam-om, i tu imate neke opcije. Valve je dodao podršku za Sonyjev DualSense kontroler ubrzo nakon što je PS5 izašao 2020. i proširio Steamovu podršku za Xbox kontrolere početkom 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *