Vijesti

Ubisoft se vratio objavljivanju igara na Steamu, uključujući Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft donosi Assassin’s Creed Valhalla, Anno 1800, i Roller Champions na Steam, vjerovatno njegovo prvo veliko izdanje na Valveovoj PC platformi za distribuciju od 2019.

„Stalno procenjujemo kako da naše igre približimo različitoj publici gde god da se nalaze, dok istovremeno pružamo dosledan ekosistem igrača putem Ubisoft Connect-a“, stoji u delu izjave glasnogovornice Ubisofta Jessice Roache za The Verge. Roache je odbio reći da li to znači da će Ubisoft sada redovno donositi igre na Steam ili će to biti od slučaja do slučaja.

Nije jasno zašto je Ubisoft prestao da stavlja svoje PC igre na Steam ili zašto se sada vraća, ali izgleda da se nastavlja tamo gdje je stao: Valhalla je bila vodeća igra u 2020 Assassin’s Creed serija, sa sljedećim naslovom, Assassin’s Creed Miragene dospijeva do 2023. Roller Champions izašao ovog maja. I Anno 1800 zapravo se vraća u Steam nakon što je prethodno uklonjen — to je od 2019.

Ubisoftova prethodna Steam izdanja uglavnom su završila 2019.
Snimak ekrana Sean Hollister / The Verge

Ali nije tajna da je Ubisoft povukao igre iz Steama kako bi ih umjesto toga učinio ekskluzivnim za Epic Games Store, što je poznato izdavačima dalo milione da privuku igre na tu rivalsku platformu. Na primjer, stranica Steam trgovine za Anno 1800 trenutno još uvijek ima ovu napomenu: “Obavijest: prodaja Anno 1800 će biti prekinuta na Steamu nakon 16. aprila zbog odluke izdavača da igru ​​učini ekskluzivnom za drugu PC prodavnicu.”

“Napomena: Prodaja Anno 1800 će biti prekinuta na Steamu nakon 16. aprila zbog odluke izdavača da igru ​​učini ekskluzivnom za drugu PC prodavnicu.”

“Napomena: Prodaja Anno 1800 će biti prekinuta na Steamu nakon 16. aprila zbog odluke izdavača da igru ​​učini ekskluzivnom za drugu PC prodavnicu.”
Snimak ekrana Sean Hollister / The Verge

Roache kaže da Ubisoft “nikada nije prekinuo našu vezu s Valveom”, međutim, i istina je da je Ubisoft nastavio izdavati neke DLC nakon što su njegove glavne igre uglavnom prestale da se pojavljuju na Steamu, kao i dopuštajući igračima da igraju Steam naslove koje već posjeduju – uprkos jednom kratkom strahu ovog jula kada su igrači primijetili loše napisanu poruku o tome kako njihovi naslovi “neće biti dostupni”.

Ubisoft kaže da nema nikakvih ažuriranja o tome da li će raditi s Valveom na verifikaciji ovih igara za Steam Deck.

Leave a Reply

Your email address will not be published.