Vijesti

Uber ukida svoj program lojalnosti kasnije ove godine

Uber završava svoj besplatni program lojalnosti, Uber Rewards, kako bi mogao skrenuti pažnju na svoje članstvo u Uber One zasnovano na pretplati. U e-poruci poslanoj korisnicima, Uber objašnjava da korisnici još uvijek mogu zaraditi bodove do kraja avgusta, a da je posljednji dan za iskorištavanje bodova 31. oktobar.

“Hvala vam što ste dio Uber Rewards”, stoji u e-poruci. “Bila je to sjajna vožnja, ali odlučili smo da uskoro okončamo Rewards, jer se fokusiramo na naš novi Uber One program članstva.”

E-poruka poslana korisnicima Uber Rewardsa.
Snimak ekrana: Uber preko Michaela Konena

Uber je od tada objavio ažuriranje o skorom gašenju programa lojalnosti, koje će se održati 1. novembra 2022. Pokrenut 2018. godine, Uber Rewards je besplatan program koji vam omogućava da skupljate bodove za svaki dolar koji potrošite kada se vozite ili naručite hrana putem Ubera i Uber Eatsa. Zatim možete koristiti ove bodove da zaradite popuste na buduće vožnje ili isporuke. Što više bodova zaradite, dobijate bolje pogodnosti — zarada od 7.500 bodova, na primjer, otključava najviši nivo dijamanta, koji dolazi s pogodnostima kao što su premium korisnička podrška, besplatne nadogradnje vožnje, bolji vozači i tri besplatne Uber Eats isporuke.

Ali sada sve to nestaje. Uber ne nudi zamjenu za program i ne postoji drugi način da stalno zaradite pogodnosti i popuste osim ako ne platite pretplatu na Uber One, koju je Uber lansirao kao zamjenu za Eats Pass prošle godine. Pretplata od 9,99 USD mjesečno (ili 49,99 USD godišnje) dolazi sa pogodnostima kao što su besplatna dostava hrane, do 10 posto popusta na “prihvatljive” narudžbe Uber Eats-a i 5 posto na vožnje najbolje ocijenjenih vozača.

Uber daje postojećim članovima Rewards besplatnu jednomjesečnu pretplatu na Uber One, ali će i dalje morati platiti nakon toga. Kao čest korisnik Uber Eats-a (koji odbija da plati pretplatu na Uber One), pomalo je uznemirujuće vidjeti kompaniju kako oduzima besplatni program lojalnosti, nešto što je ovih dana sve teže pronaći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *