Vijesti

U Pennslvaniji, volonteri u kampanji doživljavaju rad na svirkama

Počevši od ponedjeljka, naručivanje besplatnog natpisa na dvorištu “Josh for Governor” biće jednostavno kao i odgovaranje na tekstualnu poruku za glasače Pennsylvanije.

Novi program za približavanje glasačima kampanje Josh Shapiro miješa podatke o biračkim datotekama i usluge dostave nalik ekonomičnoj svirci kako bi stvorio „svemir koji je pripremljen“ da prihvati dobre, staromodne znakove na dvorištu. Koristeći program za slanje SMS-ova kampanje, volonteri u programu SMS-a kampanje će direktno pitati birače da li žele da dobiju znak za podršku demokratskom gubernatorskom kandidatu.

Kada glasač prihvati, njegove informacije se šalju u kampanju, gdje se podaci sortiraju u rute isporuke. Zatim se volonteri prijavljuju za smjene dostave i dobijaju rutu putem „aplikacije za vozača za dostavu“.

Kampanja koristi Circuit Route Planner, mobilnu aplikaciju za dostavu koja obećava da će „olakšati dostavu svima“ kroz koordinaciju ruta za ugovorne isporuke. Za kampanju Shapiro, to znači koordiniranje ad hoc mreže isporuke koja povezuje navijače i s dvorišnim znakovima i volonterima kampanje.

“Ovo je lansiranje inovativnog programa koji koristi digitalne alate za dostavljanje dvorišnih znakova direktno do vrata Pensilvanije”, rekao je glasnogovornik Shapiro putem e-pošte u petak. “Uobičajeno, naravno, ovi alati se koriste samo za prikupljanje sredstava ili mobilizaciju.”

Dok je program dostave nov, birači će i dalje moći lično preuzeti besplatne dvorišne znakove u terenskim uredima ili ih naručiti putem interneta za dostavu poštom.

“Zanimljivo je da smo do sada vidjeli izuzetno pozitivne stope odgovora na ovaj tekst – i očekujemo da će se to nastaviti kako se trka zahuktava i sve više ljudi bude zainteresovano za znakove,” rekao je portparol.

Državni tužilac Josh Shapiro kandidira se protiv republikanskog državnog senatora Douga Mastriana kojeg podržava Donald Trump za guvernera Pensilvanije. Nedavni Fox News anketa je pokazala da demokrate poput Shapira i kandidata za američki Senat Johna Fettermana hvale obećavajuće vodstvo mjesecima prije novembarskih izbora na sredini mandata. Glasači podržavaju Shapira u odnosu na Mastriana s razlikom od 50 do 40, kaže anketa.

Mastriano je jedan od nekolicine republikanskih kandidata krajnje desnice koji su prisustvovali napadu na Kapitol 6. januara. On je također više puta promovirao QAnon teorije zavjere, a nedavno ga je podržao Andrew Torba, izvršni direktor društvene mreže Gab. U julu, HuffPost izvijestio je da je Mastrianova kampanja platila Gabu 5.000 dolara za “konsalting” koja je prethodila povećanju Mastrianove sljedbenosti na platformi.

Nakon što je Trump izgubio Pensilvaniju od predsjednika Joea Bidena 2020. godine, poluizbori u državi Keystone postali su jedni od najvažnijih u zemlji i mogli bi oblikovati glavne političke odluke poput abortusa i prava glasa u budućnosti.

Ažurirano 1. avgusta 2022. u 10:21 ET: Dodan red koji pojašnjava da volonteri vozača dostave ne pitaju glasače da li bi željeli znak. Poruke dolaze od volontera u zvaničnom programu SMS-a kampanje Shapiro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *