Vijesti

Twitter se ponaša s povremenim porukama o greškama i obavještenjima koja se ne učitavaju

Ako večeras imate problema dok pokušavate da koristite Twitter, niste sami. Deseci korisnika prijavljuju razne greške, govoreći da dobijaju poruke da su premašili ograničenje brzine, na web-lokaciju koja se čini da je potpuno pokvarena ili da ne uspijeva dohvatiti nove tvitove.

DownDetector.com pokazuje porast od oko 10.000 izvještaja o prekidu rada zabilježenih za Twitter, a izvještaji počinju nešto poslije 19:30 ET.

Ovdje kod The Verge, imamo više instanci veb lokacija koje se iznenada odjavljuju sa naloga. Kada kliknem na dugme za prijavu, stranica se jednostavno osvježi bez traženja korisničkog imena ili lozinke — ili se ruši, prikazujući poruku o grešci.

Čini se da mobilna aplikacija još uvijek radi za mene, iako to nije slučaj za barem jednog od mojih kolega. U posljednjih tridesetak minuta, problemi su se mijenjali, nestajali i ponavljali, a kraj im se ne nazire.

Mnogi korisnici (uključujući i mene) prijavili su da su vidjeli brojne probleme s uslugom otkako je Musk otpustio ogroman dio osoblja kompanije ranije ove godine. Međutim, suprotno nekim predviđanjima, stranica je od tada uglavnom ostala aktivna, čak i za vrijeme događaja kao što je Svjetsko prvenstvo ili tokom Elonovih samoprijavljenih slučajeva isključivanja „jednog od osjetljivijih serverskih regala“.

Sada kada se čini da je naišao na prepreku, postavlja se pitanje koliko će se brzo moći oporaviti. Naravno, Twitter je oduvijek imao izvjesnu nestabilnost, iako bi bilo šteta vidjeti da se vraća u loša stara vremena kita promašaja.

Kompanija nije odgovorila na zahtjev za komentar The Vergeali se naširoko navodi da je raspustio svoj ured za štampu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *