Vijesti

Twitter neće ponovo pokrenuti plaćenu verifikaciju dok ne prestanu ‘značajna lažna predstavljanja’, Elon Musk kaže zaposlenima

Elon Musk je u ponedjeljak rekao zaposlenima na Twitteru da kompanija neće ponovo pokrenuti svoju pretplatu za plaćenu verifikaciju, Twitter Blue, sve dok “ne budemo uvjereni da se značajna lažna predstavljanja neće dešavati”, prema snimku njegovih primjedbi do kojeg je došao The Verge.

Musk je prošle sedmice rekao da će njegova pretplata na Blue od 8 dolara mjesečno biti ponovo dostupna 29. novembra. Ali na sastanku sa zaposlenima, rekao je da je vrijeme lansiranja nejasno: „Možda ćemo ga pokrenuti sljedeće sedmice. Možda nećemo. Ali nećemo pokrenuti sve dok ne postoji veliko povjerenje u zaštitu od tih značajnih lažnih predstavljanja.”

Nakon što je preuzeo Twitter, Muskova prva velika promjena bila je brzo uvođenje mogućnosti za korisnike da kupe plavu kvačicu preko Twitter Blue-a. Uprkos internim upozorenjima Twitterovog osoblja za povjerenje i sigurnost, uvođenje je brzo dovelo do masovnog lažnog predstavljanja naloga visokog profila, uključujući i one ključnih Twitter oglašivača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.