Vijesti

Twitch počinje testirati plaćenu funkciju “Povišeni chat”.

Twitch će početi testirati način na koji korisnici mogu poboljšati svoje chat poruke na platformi. Nazvan “Povišeni chat”, “eksperiment” je namijenjen da omogući korisnicima da podignu svoje chat poruke na određeno vrijeme uz jednokratnu naknadu. Naknade su predstavljene u pet različitih nivoa u rasponu od 30 sekundi do dvije i po minute, s naknadama u rasponu od 5 do 100 dolara.

Funkcija je trenutno dostupna za “ograničen broj kanala” na platformi. Opcija za podizanje chata može se pojaviti na vrhu chata ili na dnu videozapisa, a korisnik može kupiti povišeni chat ovisno o tome koliko dugo želi zadržati svoju poruku.

Prema Game Developer, više ljudi može istovremeno podići svoju poruku u ćaskanju, ali ona je po principu tko prvi dođe, prvi je uslužen, stoji u redu ovisno o tome ko ju je prvi kupio i „njome upravljaju streameri i moderatori“. Nakon što je poruka ćaskanja završena, moderatori mogu “istrajati” ili zabraniti korisnika. Ako se komentar ukloni, korisnici neće moći primiti povrat novca, a neće moći ni podići tuđu poruku na chatu.

Što se prihoda tiče, eksperiment će sadržavati podjelu 70/30 za kreatore. Twitch test je započeo na odgovarajućim kanalima u četvrtak i trebalo bi da traje oko četiri nedelje. Biće dostupan u SAD-u, a druge podržane zemlje uključuju Nemačku, Kanadu, Australiju, Koreju, Japan, Brazil, Meksiko, Norvešku, Švedsku, Švajcarsku, Južnu Afriku i Tajvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.