Vijesti

Tom Brady je upravo bacio još jedan Microsoft Surface tablet

Touchdown!

Tom Brady je možda i vježbao svoj tačdaun kada je udario Microsoft Surface tablet u zemlju tokom utakmice Tampa Bay Buccaneersa protiv Saintsa u nedjelju navečer. Kvoterbek je bio vidno frustriran nakon nepotpunog dodavanja, bacio je kacigu na teren i odjurio nazad na stranu gdje je bacio tabletu.

Buccs su gubili kada je Brady bacio tabletu, ali su se na kraju vratili i savladali Saints 20-10. Ovo nije Brejdijev prvi dokumentovani slučaj zloupotrebe tableta – on je bacio stvar tako snažno na klupu nakon što je izgubio utakmicu sa Svetcima prošle godine da je to zapravo odskočio.

Šef Microsoft Surface-a Panos Panay odgovorio je na incident u svojoj Instagram priči ovog puta, rekavši: “Budite sigurni da bi Surface trebao biti sasvim u redu.” Nisam baš siguran u to, Panose. Posljednja tableta koju smo vidjeli kako je Brady bacio bila je uništena, a nismo uspjeli vidjeti kako je prošao nakon ovog bijesa.

Surface tablet je postao vreća za udaranje kako za igrače tako i za trenere otkako su prvi put predstavljeni NFL-u 2014. Kvoterbek Green Bay Packersa Aaron Rodgers bio je jedan od prvih koji je uhvaćen kamerom kako baca tablet, pa čak i trener Patriotsa Bill Belichick razbio ga sa strane, doduše iz drugih razloga osim igranja (jednostavno nije mogao podnijeti korištenje tableta).

NFL-ova web stranica kaže da je Microsoft dizajnirao Surface tablete posebno za fudbalske igre, osiguravajući da mogu “izdržati povremene padove”. Možda bi Microsoft trebao da se pobrine da izdrže i bacanje iz bacačke ruke beka.

Ispravka 18. septembra, 18:16 ET: U prethodnoj verziji članka stajalo je da je Bill Belichick bio bivši trener Patriota, dok je on sadašnji trener. Žao nam je zbog greške.

Leave a Reply

Your email address will not be published.