Vijesti

Tiffany prodaje prilagođene CryptoPunk privjeske za 50.000 dolara

Za oko 50.000 dolara (30 Ethereum), vlasnici CryptoPunk-a mogu dobiti ručno izrađeni privjesak po uzoru na njihov NFT (nezamjenjivi token) od Tiffany & Co. — i ne, ovo nije šala (preko Dešifrujte). Privezak, koji će sadržavati “najmanje” 30 dijamanata ili dragog kamenja, visiće na lancu od 18-karatnog zlata sa pet dijamanata na kopči.

Ponuda je ekskluzivna samo za ljude koji posjeduju CryptoPunk, odnosno čudne pikselizirane avatare koje stalno viđate na Twitteru (ne, ne one, one druge). Ali nemojte dozvoliti da vas previše pojednostavljena umjetnost zavara – prosječni trošak ovih stvari je oko 200.000 dolara, čak i nakon nekoliko mjeseci opadanja prodajne aktivnosti na cijelom tržištu. Postoji samo 10.000 CryptoPunk dizajna, a sada možete svoj vlastiti transformirati u prilagođeni privjesak pun dragulja (ako ste dovoljno bogati da uopće možete priuštiti NFT ili privjesak).

Tiffany & Co. je eksperimentirao u svijetu Web3 u prošlosti. U martu je najavio kupovinu NFT-a od 380.000 dolara izgleda kao dečiji crtež (izvini, nije žao). Tiffany je kasnije predstavio svoju kriptovalutu “TiffCoin” kao prvoaprilsku šalu. Iako kriptovaluta zapravo nikada nije postojala, šala je poslužila kao marketinški trik za Tiffanyjev stvarni, ograničeno izdanje 18K zlatnika. Čak iu ovom slučaju, draguljar interesantno cilja postojeće vlasnike NFT-a kao potencijalne kupce umjesto da pokušava plasirati NFT-ove ljudima koji kupuju njegove tradicionalne fizičke proizvode,

Tiffanyjev NFTiff privjesak pridružuje se sve većem broju vrhunskih proizvoda koji dolaze s NFT-ovima. Prošlog mjeseca, Chevy je pokušao na aukciji prodati NFT u paketu s besplatnom Corvette iz 2023., koja je ostvarila nula ponuda, a Alfa Romeo je počeo da uključuje NFT sa svojim novim SUV-ovima Tonale.

Tiffany kaže da će raditi na stvaranju privjeska “sa najvećom vjernošću” originalnoj CryptoPunk umjetnosti. Sve detalje izlaže na ovoj stranici s čestim pitanjima, gdje se zaista ozbiljno pozabavi kako planira izraditi ovaj NFT-inspirirani komad nakita.

„Na primjer, da bi kreirali 3D naočale, Tiffany dizajneri će iskoristiti baguette kamenje,“ objašnjava Tiffany. “CryptoPunk boje su predstavljene što je bliže moguće koristeći prirodne boje različitog dragog kamenja.” Malo je smiješno da je pravi, profesionalni proizvođač nakita morao sjediti tamo i pokušati smisliti kako će rekreirati par pikseliziranih 3D naočara na privjesku.

Iz ovoga možete dobiti ideju kako bi CryptoPunk privjesak mogao izgledati fotografije koje dijeli Tiffanyjev EVP, Alexandre Arnault. On pokazuje privezak vrlo pikselski koji zaista podsjeća na onu na njegovoj profilnoj slici na Twitteru. Takođe ima CryptoPunk broj ugraviran na poleđini.

Tiffanyjeva skupa sitnica će doći sa “NFTiff”, “pametnim” imenom proizvođača nakita za NFT. Prodaje se samo 250 NFTiffova, za koje Tiffany kaže da vlasnici CryptoPunk-a mogu iskovati i otkupiti nakon kupovine. NFTiff-ovi i njihovi odgovarajući privjesci kreću u prodaju 5. avgusta u 10:00 po istočnom vremenu na Tiffanyjevoj NFT web stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *