Vijesti

Teslina ‘Full Self-Driving’ Beta je sada dostupna svima u Sjevernoj Americi

Teslina “Full Self-Driving” Beta, koja se postepeno uvodi u poslednjih nekoliko godina, sada je dostupna svima koji su platili za ovu funkciju u Severnoj Americi, najavio je izvršni direktor Elon Musk. “Tesla Full Self-Driving Beta je sada dostupna svima u Sjevernoj Americi koji je zatraže sa ekrana automobila,” Musk je tvitovao“pod pretpostavkom da ste kupili ovu opciju.”

Posljednjih sedmica pojavili su se izvještaji da su ovi zahtjevi za vozače labavljeni Teslerati izvještavajući da su vlasnici Tesle mogli pristupiti beta verziji „potpune samovožnje“ bez ispunjavanja posebnih zahtjeva. Muskova tvrdnja da je ova funkcija sada dostupna “svakome” ko je zatraži u Sjevernoj Americi sugerira da ovi zahtjevi možda više nisu na snazi. Poslali smo e-poštu Tesli radi zvanične potvrde, ali se naširoko navodi da je odeljenje za štampu kompanije raspušteno od 2020.

Teslin beta softver “Full Self-Driving” trenutno se nudi za dodatnih 15.000 dolara pri kupovini Teslinog automobila. Prema Teslinoj web stranici, dostupne funkcije uključuju mogućnost identifikacije i reagovanja na semafore i znakove za zaustavljanje, uz opciju automatskog upravljanja gradskim ulicama koje su navedene kao “predstojeće”. Tesla automobili uključuju „Autopilot“ funkcije pomoći vozaču kao što je tempomat koji je svjesno saobraćaja kao standard, dok se opcija „Poboljšanog autopilota“ prodaje za 6.000 dolara i nudi funkcije poput automatskog parkiranja i pametnog pozivanja.

Uprkos brendiranju, Teslin softver “Full Self-Driving” bliži je naprednom sistemu pomoći vozaču “Level 2” koji vozač treba da aktivno nadgleda u svakom trenutku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.