Vijesti

Take-Two odgađa svoju poteznu superherojsku igru ​​Marvel’s Midnight Suns

Prošle jeseni tokom Gamescoma, Take-Two studio Firaxis Games najavio je novi taktički RPG na potezu od XCOM pozvana ekipa Marvelova ponoćna sunca. Radnja se odvija na “tamnijoj strani Marvelovog univerzuma” i suprotstavlja se poznatim herojima poput Iron Mana, Wolverine, Ghost Rider, Blade, Captain America i Captain Marvel protiv Lilith, natprirodne zlikice, a prvobitno je bilo planirano za puštanje u marta prije nego što je pomjeren na 7. oktobar.

Uz izvještavanje o zaradi u prvom kvartalu 2023., danas je izdavač najavio još jedno odgađanje bez mnogo konkretnih detalja o tome kada će igra biti objavljena. Također, čini se da igra sada ima podijeljenu strategiju izdavanja, s PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC verzijama prije kraja marta sljedeće godine (kada Take-Two pređe preko svog fiskalnog kalendara), dok PS4, Xbox One i Switch izdanja imaju “TBA” datum izlaska.

U saopćenju u kojem je objavljena vijest datoj Poligon, kompanija je rekla: „Donijeli smo odluku da vratimo vrijeme lansiranja Marvelovih Midnight Suns kako bismo osigurali da timovi na Firaxis Games i 2K pruže najbolje moguće iskustvo za naše fanove. Naslov će biti lansiran kasnije ove fiskalne godine za Windows PC, Xbox Series X|S i PlayStation 5. Verzije za Xbox One, PlayStation 4 i Nintendo Switch uslijedit će kasnije.”

Ovaj izveštaj je prvi koji uključuje kombinovane rezultate T2 sa novonabavljenim Zyngom, koji ima sopstveni naslov pod licencom Disney koji je odgođen sa nespecifičnim planom izdavanja. Prije dvije sedmice Zynga najavio Star Wars Hunters“kompetitivna igra u areni” za više igrača odložena je za objavljivanje u nekom trenutku 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *