Vijesti

Street Fighter 6 vraća ’80-e (i stopala).

Evo nekih novih izazivača. Na kraju EVO 2022 Street Fighter V turnira, Capcom je otkrio još dva lika koji dolaze na spisak Street Fighter 6: Juri, borac koji se vraća “ja mogu da je popravim”, i novajlija Kimberli, tinejdžerka opsednuta 80-im.

Učenica Guya i nasljednica bushinryu tradicije, Kimberly je živahna i živopisna sa afinitetom za slikanje sprejom svojih neprijatelja usred meča. Iako je Kimberly tinejdžerka i Street Fighter 6 Čini se da je smještena u današnje vrijeme, zaljubljena je u sve stvari 80-ih, noseći kasetofon koji neki mlađi igrači vjerovatno neće ni prepoznati.

Kao da je Capcom svjestan da, pored svoje mlađe publike, postoji određena podskupina starijih Street Fighter igrači koji se dižu sa škripavih koljena i bolnih leđa i gledaju u 80-te sa ljubavlju. Na taj način Kimberly je ispraćaj, podsjetnik na jednostavnija vremena. Na drugi način, ona je vrlo nepristojan podsjetnik da su ti sretni dani toliko iza nas sada da sadašnji tinejdžeri usvajaju estetiku jer je to neobično “retro”. Hvala, Capcom, što si me podsjetio da jesam star.

U pratnji Kimberly u otkrivanju lika je Juri, lik koji je prvi put predstavljen Street Fighter IV. Juri stiže u drečavom stilu s omažom Akira slajd koji je imao trenutak u posljednje vrijeme, jer je također korišten za sjajan učinak u Jordan Peeleu Ne. Juri djeluje malo nervoznije od Kimberly, gazi po svojim neprijateljima bosim nogama naglašeno na način da bi Bob Odenkirk kliknuo na „sviđa mi se“. Uvek je lepo kada kompanije naizgled prihvataju žeđ koju igrači imaju za njenim likovima.

Imaćemo priliku da vidimo više Jurijevih i Kimberlinih priča kada Street Fighter 6 izlazi na Xbox, PC i PlayStation 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *