Vijesti

Splinter Cell dobija… radio adaptaciju?

U kontekstu mnogih nedavnih adaptacija igara velikog budžeta za velike i male ekrane, radijska predstava zvuči kao čudan izbor za ono što je nekada bila jedna od vodećih Ubisoftovih franšiza. Ali s obzirom na to da su igre generalno bile najbolje u svojim najsporijim i najsmišljenijim stealth trenucima, a ne u visokim ulozima u akcijskim setovima drugih naslova, oprezno sam optimista da bi radijski format mogao zapravo iskoristiti prednosti franšize?

Dostupno širom svijeta putem BBC Sounds sljedećeg petka

Nažalost, Michael Ironside ovaj put neće posuditi svoj kultni glas Samu Fisheru. Umjesto toga, špijuna će glumiti Andonis Anthony, glumac koji je očigledno najpoznatiji po svom radu na dugotrajnoj (i općenito vrlo twee) britanskoj radio sapunici Strijelci. Pridružuju mu se Daisy Head, Rosalie Craig, Sacha Dhawan i Nikesh Patel. Seriju su za radio adaptirali Sebastian Baczkiewicz i Paul Cornell, koji izgleda kao plodan pisac Doktor Who TV epizoda, romana i radio drama prema njegovoj stranici na Wikipediji.

“Stvarno se nadam da će ljubitelji igre Splinter Cell uživati ​​u ovome. Ne samo da ima svu akciju, napetost i uzbuđenje po kojima je igra poznata, već ima i više elemenata. Ima puno komedije, drama je proširena, a vidiki su prošireni likovima i onim na šta se kreću”, rekao je Poulter u izjavi.

Splinter Cell: Firewall je snimljen u binauralnom zvuku, što znači da bi trebalo da se osećate kao da slušate impresivno iskustvo surround zvuka kroz standardni par slušalica.

Iako je posljednja zvanična igra Splinter Cell (Splinter Cell: Crna lista) objavljen je prije skoro deset godina 2013. godine, u staroj stealth franšizi još uvijek postoji život. U decembru prošle godine Ubisoft je objavio da radi na remakeu prve igre u nizu, i Netflix također ima animiranu adaptaciju u razvoju od kreatora franšize John Wicka Dereka Kolstada.

Svih osam epizoda Tom Clancy’s Splinter Cell: Firewall bit će dostupan širom svijeta u BBC-jevoj aplikaciji za radio i podcaste BBC Sounds od petka, 2. decembra. Emisija će se emitovati sedmično na BBC Radiju 4 u Velikoj Britaniji, počevši od 2. decembra u 14:15.

Leave a Reply

Your email address will not be published.