Vijesti

Sonyjev najnoviji dodatak za pametne telefone je prilično cool

Sony je lansirao dodatak za ventilator za hlađenje pametnog telefona koji je dizajniran da snizi temperaturu njegovog Xperia 1 IV pod intenzivnim opterećenjem igranja. Xperia Stream takođe nudi izbor dodatnih portova osim što radi kao dodatak za hlađenje. Dostupan je za pretprodaju u Japanu za 23.100 jena (oko 162 dolara), a isporuka se očekuje 14. oktobra.

Cilj ovih vrsta dodataka, koje su takođe proizveli Asus i Razer, je da se procesoru telefona omogući da radi na većim brzinama duže, sprečavanjem vrsta visokih temperatura koje mogu dovesti do smanjenja performansi. Asus ima AeroActive Cooler za svoju liniju ROG telefona fokusiranu na igre, dok je Razer nedavno objavio RGB ventilator za hlađenje koji je dizajniran da se priključi na bilo koji pametni telefon koji odaberete.

Četiri priključka na donjoj strani dodatne opreme.
Slika: Sony

Hladan vazduh ulazi, vruć vazduh izlazi.

Hladan vazduh ulazi, vruć vazduh izlazi.
Slika: Sony

Sonyjev hladnjak se priključuje na Xperia 1 IV preko USB-a i nudi četiri dodatna porta na donjoj strani. Tu su USB-C port za punjenje, Ethernet port za žičani internet, 3,5 mm priključak za priključivanje slušalica za igranje i HDMI port za izlaz snimka igre na karticu za snimanje. Brzinu ventilatora može automatski kontrolirati Sonyjev softver ili možete ručno podesiti njegov broj okretaja.

Osim što prodaje Xperia Stream sam, Sony ga takođe prodaje u paketu pod nazivom Xperia 1 IV Gaming Edition za 189.200 jena (oko 1.330 dolara). Verzija telefona koji se prodaje u ovom paketu ima 16 GB RAM-a, u odnosu na 12 GB RAM-a u osnovnom modelu Xperia 1 IV. Nejasno je kada ili da li će ventilator za hlađenje ili pametni telefon Gaming Edition biti pušten u prodaju u Evropi ili Sjevernoj Americi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.