Vijesti

Signify donosi Wi-Fi detekciju pokreta u svoja WiZ pametna svjetla

SpaceSense će pretvoriti WiZ sijalice u senzore pokreta. | Slika: Signify

Pametno osvjetljenje pokrenuto pokretom je prilično magično. Nije moguće smisliti kako postaviti male bijele senzore pokreta po cijeloj kući da bi to funkcioniralo. Sa svojom novom SpaceSense funkcijom, Signify je možda došao do savršenog rješenja: neka sijalice odrade posao.

SpaceSense je softverska funkcija koja dolazi na Signify-ovu Wi-Fi liniju pametnog osvjetljenja WiZ kasnije ovog mjeseca. Koristi Wi-Fi senzorsku tehnologiju koja detektuje promjene u jačini Wi-Fi signala uzrokovane pokretom kako bi se upalila svjetla kada neko uđe u sobu i isključila se kada se kretanje zaustavi. Wi-Fi sensing se već koristi u nekim ruterima i sigurnosnim sistemima, i bilo je samo pitanje vremena kada će kompanija za rasvjetu shvatiti kako to primijeniti na svoju tehnologiju.

Sa WiZ-om, tehnologija senzora je ugrađena direktno u sijalicu; potrebne su vam samo dvije ili više WiZ sijalica u prostoriji da biste započeli. Wiz ima širok spektar pametnih sijalica koje se napajaju putem Wi-Fi mreže počevši od 11 dolara, tako da je barijera za ulazak niska. Kompanija je također nedavno objavila nekoliko novih proizvoda, uključujući podnu lampu i prijenosnu lampu, kao i nova vanjska svjetla koja mijenjaju boju koja dolaze sljedećeg mjeseca.

Dnevni boravak sa blagim osvjetljenjem.
Slika: Signify
WiZ ima širok spektar pametnih sijalica i rasvjetnih tijela koji rade preko Wi-Fi mreže i ne zahtijevaju čvorište. Potrebna su vam dva u sobi da biste koristili SpaceSense.

Svi WiZ proizvodi rade sa Amazon Alexa, Google Home, Apple Siri Shortcuts, IFTTT i SmartThings, a kompanija je obećala da će podržati novi standard pametne kuće Matter.

SpaceSense će biti postavljen i kontroliran pomoću nove WiZ V2 aplikacije, koja će biti lansirana ovog mjeseca. Aplikacija također omogućava korisniku da podesi osjetljivost detekcije pokreta i podesi odgodu kako bi svjetla ostala uključena u određenom vremenskom periodu, čak i ako se pokret ne detektuje.

Tehnologija je uključena i ne otkriva niti snima tačnu lokaciju osobe niti prepoznaje lica. WiZ kaže da se svi podaci o detekciji obrađuju lokalno na sijalici.

Prema WiZ-u, SpaceSense će raditi na većini proizvoda brendiranih WiZ objavljenih od septembra 2021. Radi na kompatibilnosti sa starijim modelima. Ti brendovi uključuju WiZ svjetla, Philips Smart LED svjetla i bilo koji brend sa Connected by WiZ logom. Neće raditi sa Signify Philips Hue rasvjetnim proizvodima, jer Hue koristi Zigbee, a ne Wi-Fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.