Vijesti

Sennheiser najavljuje Momentum 4 slušalice s novim dizajnom i trajanjem baterije od 60 sati

Sennheiser je upravo najavio najnoviji dodatak svojoj Momentum liniji vrhunskih slušalica sa poništavanjem buke. Po cijeni od 349,95 dolara, nove Momentum 4 bežične slušalice izgledaju mnogo drugačije od prošlih modela, a kompanija mijenja svoju prepoznatljivu retro estetiku za lakši, udobniji dizajn. Sennheiser kaže da Momentum 4s nudi “izuzetnu udobnost” i superiorno aktivno poništavanje buke u poređenju sa Momentum 3 Wireless. Biće u pretprodaji 9. avgusta, a u prodavnicama od 23. avgusta.

Osim preuređenog stila, čini se da je druga velika prodajna točka vijek trajanja baterije. Sennheiser tvrdi da Momentum 4s može postići do 60 sati reprodukcije sa jednim punjenjem, daleko više od 20 do 30 sati koje obećavaju konkurenti kao što su Sony WH-1000XM5, Bose QuietComfort 45 i Apple AirPods Max.

Već sjajan kvalitet zvuka treće generacije limenki izgleda uglavnom nepromijenjen: oba koriste drajvere od 42 milimetra koji su podešeni za “briljantnu dinamiku, jasnoću i muzikalnost”. Ali Momentum 4s bi trebao ponuditi poboljšane performanse govornog poziva. Sennheiser se takođe udaljio od fizičkih kontrola dugmadi i usvojio iste pokrete dodira i prevlačenja kao i druge popularne slušalice za poništavanje buke. I dok se nove slušalice više ne mogu sklopiti, dolaze s poboljšanom futrolom sa tvrdom zaštitom.

Kao i njihovi prethodnici, Momentum 4s podržava praktične funkcije poput povezivanja na više tačaka, žičanog USB-C zvuka i imaju zamjenjive jastučiće za uši — sada napravljene od umjetne kože umjesto od prave kože koju je Sennheiser ranije koristio. Za Bluetooth kodeke, najnovije slušalice kompanije podržavaju AAC, SBC, aptX i aptX Adaptive.

Već neko vrijeme testiram Momentum 4s i možete pročitati našu punu recenziju da biste dobili uvid u to da li njihova poboljšana udobnost nadoknađuje vrlo generički dizajn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *