Vijesti

Samsung možda radi na živopisnijem jeftinom telefonu i mi smo tu zbog toga

Nova serija procurelih rendera navodno prikazuje nadolazeći Samsung uređaj u nizu blistavih boja. Curenje je zahvaljujući Tech Outlook (primijetio XDA-Developers) i sadrži Galaxy A34 sa nekim zdravim specifikacijama srednjeg opsega: 6,5-inčni 1080p OLED, 48-megapiksela glavna kamera i Exynos čipset. Ali šta je stvarno uzbudljive su opcije boja: Limeta! Ljubičasta! Pearlescent! Ako su ovi renderi tačni, onda bismo mogli vidjeti šarenije izglede za jeftine telefone 2023. godine, a bilo je i prokleto vrijeme.

Negdje u novijoj historiji, proizvođači telefona odlučili su da ljudi u SAD-u – posebno oni sa ograničenim budžetom – žele samo crne telefone. Kratki pregled trenutnih opcija Samsung A-serije prikazuje većinu modela u tačno jednoj boji: crnoj. Or super crna, koja izgleda samo crna s glupim imenom. Ako pređete na S22 seriju ili Z Flip 4, dobićete mnogo više izbora boja, poput bordo, ljubičaste i bilo koje kombinacije koju možete pripremiti za sklopivi.

Apple i Google rade malo bolje, ali ne mnogo. iPhone SE 2022 dostupan je u crnoj, beloj i crvenoj boji, dok je Pixel 6A dostupan u crnoj, beloj i žalfijoj boji. Nije baš uzbuđenje limete. Drugi proizvođači originalne opreme kao što su Motorola i OnePlus drže se formule crni telefon plus nešto drugo za vodeće modele, ali što niže u rasponu budžeta idete, to postaje manje šareno.

Ne traži se da mjesec dobije pravedan jedan zabavna boja pored crne, zar ne?

Zašto? Da li je to mjera uštede koja pomaže u održavanju niskih cijena telefona u budžetu? Da li američki operateri na neki način maltretiraju proizvođače da ovdje ponude samo svoje najdosadnije modele, jer operateri diktiraju sve o američkom tržištu telefona? Jesmo li samo zadovoljni da kupimo crni telefon, stavimo mu futrolu i završimo dan? Pretpostavljam da ima malo istine u svemu navedenom.

Avaj, čak i ako su prava stvar, ove šarene Samsung A34 opcije vjerovatno uopće neće stići do naših obala. Prodavat će se na drugim tržištima gdje se cijene zabavne boje telefona. Mislim da to ne mora biti ovako — ne traži se da mjesec bude pravedan jedan zabavna boja pored crne, zar ne? U svakom slučaju, polagaću malo nade za šarenije telefone po svim cijenama u 2023. godini, iako je vjerovatnije da ću vidjeti novi super crna telefon na mom stolu negde u bliskoj budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *