Vijesti

Samsung Display prikazuje novu preklopnu šarku telefona koja se može rotirati za 360 stepeni

Samsung ima novi prototip displeja koji bi mogao da pošalje svoje sklopive telefone u novom pravcu: 360 stepeni.

Samsung Display, podružnica koja proizvodi ekrane kompanije, pokazala je novi prototip displeja i šarke na CES 2023. “Flex In & Out” ekran se može rotirati za 360 stepeni, što znači da se može preklopiti prema unutra i prema van, rekao je portparol kompanije John Lucas The Verge u emailu.

Pored toga, ekran dolazi sa drugačijim dizajnom šarki koji navodno stvara znatno manje vidljiv nabor. To je zato što bi „šarke za kapljice vode“ mogle omogućiti displeju da formira labaviji oblik – poput vodene kapi – kada se presavije prema unutra. Ova suptilnija šarka bi takođe stavila manje stresa na ekran.

Samsung Display prototip.
Slika: Samsung Display

Ovo nije prvi put da je Samsung Display pokazao prototip “Flex In & Out” koji obuhvata dizajn preklapanja u svim pravcima. 2021. godine, “Flex In & Out” displej se takođe pojavio na Međunarodnom sastanku za informacione displeje (IMID) u Južnoj Koreji, izvještavaju Tomov vodič. Međutim, pristup je bio drugačiji, a ekran se presavijao kao „S“ sa više segmenata. Od Galaxy Z Fold 4, koji je objavljen u avgustu 2022., Samsungova Fold linija i dalje koristi ekrane koji se preklapaju samo u jednom smjeru.

Prototip.

Prototip.
Slika: Samsung Display

Ipak, moguće je da bi se novi ekran pojavio u nadolazećem Samsung Galaxy Z Fold 5. Glasine su sugerirale da bi uređaj mogao imati manje vidljiv nabor zahvaljujući sličnom dizajnu šarki.

Nova šarka (na dnu) i Samsung Galaxy Z Fold telefon na vrhu.

Nova šarka (na dnu) i Samsung Galaxy Z Fold telefon na vrhu.
Slika: Samsung Display

Još nije poznato kada će Samsung izbaciti Z Fold 5, ali očekujemo da će ga kompanija objaviti zajedno sa Galaxy Z Flip 5 u avgustu. U međuvremenu, sve oči su uprte u novu Samsung Galaxy S23 seriju, koju će Samsung predstaviti tokom svog predstojećeg Galaxy Unpacked događaja 1. februara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *