Vijesti

Sada vam TikTok može prodati karte za gledanje Demi Lovato ili WWE

Izvođači mogu doći do nekih obožavatelja još direktnije sada kada Ticketmaster prodaje karte unutar aplikacije TikTok. Partnerstvo znači da Ticketmaster može iskoristiti TikTok-ov feed preporuka koji pomaže da se umjetnici – a sada i njihove karte za događaje – pred fanovima.

Dovođenje Ticketmaster-a u TikTok ima smisla, zasnovano isključivo na tome koliku veliku ulogu muzika igra u aplikaciji, ali takođe može ukazivati ​​na šire planove za ulazak u industriju. Prošlog mjeseca, izvještaj iz Insider otkrio je da je TikTok-ova matična kompanija, ByteDance, prijavila zaštitni znak za “TikTok Music”. U prijavi se opisuje kao platforma koja bi omogućila korisnicima da kupuju, puštaju, dijele i preuzimaju muziku.

Slika: TikTok / Ticketmaster

Samo “odabrani” kreatori će dobiti pristup ovoj funkciji pri pokretanju, ali je postavljeno da se vremenom proširi na više korisnika. Neki umjetnici i zabavne kompanije koje su već počele koristiti ovu funkciju uključuju Demi Lovato, OneRepublic, Usher, Backstreet Boys i WWE. S obzirom da su se Bijonse i njene pesme pridružile TikToku prošlog meseca, kao i brojni drugi izvođači koji već koriste platformu da dopru do fanova, Ticketmaster ima mnogo velikih imena koje bi mogao da promoviše.

Kreatori koji žele reklamirati nadolazeće emisije mogu dodati linkove događaja direktno u svoje TikTok videozapise. Veza, koja će se pojaviti iznad korisničkog imena kreatora na video snimku, otvara preglednik u aplikaciji gdje možete kupiti ulaznice za događaj.

Druge aplikacije za streaming muzike već su istražile Ticketmaster integracije. U 2016. godini, Ticketmaster je počeo da pruža programerima aplikacija načine da ugrade funkcionalnost usluge u aplikacije trećih strana. YouTube je kasnije počeo da ugrađuje ulaznice sa Ticketmaster-a ispod muzičkih spotova, a Pandora je počela da dozvoljava umjetnicima da promovišu emisije putem Ticketmastera. U junu, Spotify je zamijenio svoj Concert Hub sa Live Events Feed-om koji sadrži popis lokalnih događaja koji su dobili od brojnih partnera za prodaju ulaznica, uključujući Ticketmaster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *