Vijesti

Sada Twitter prodaje jednogodišnje privilegije plavog čeka po sniženoj stopi od 84 dolara

Otkako je Elon Musk preuzeo Twitter, jedan od njegovih ciljeva je bio da izgradi svoje pretplatničko poslovanje, lansirajući renovirani Twitter Blue paket koji pretplatnicima daje „provjerenu“ kvačicu, smanjene oglase, preferencijalni tretman po svom algoritmu i druge pogodnosti. Pretplata, koja je još uvijek dostupna samo putem iOS-a ili weba, sada nudi sniženu godišnju pretplatu za kupce, koju možete odabrati umjesto cijene od 8 USD mjesečno na webu ili cijene od 11 USD za iOS koja prenosi Appleovu naknadu od 30 posto na potrošača.

Ako želite odmah da dobijete dodatna sredstva, godišnje pretplate na Twitter Blue dostupne su na webu za 84 USD godišnje, štedeći vam nešto više od 12 posto u poređenju s plaćanjem mjesečne web pretplate – ili 36 posto više od plaćanja putem iOS.

Nije jasno hoće li Appleu biti stalo do toga hoće li Twitter povući svoju rezu na ovaj način, ali Apple je kroz povijest u svojim Smjernicama za App Store pravio izuzetke za ovakve stvari: aplikacije za “čitanje” i “multiplatformske usluge” općenito vam mogu omogućiti da se prijavite na pretplatu koju ste već kupili negdje drugdje bez plaćanja Appleovih naknada.

Twitterova nova godišnja opcija kupovine bila je navedeno na Twitter stranici za podršku od danas, ali nismo uočili nikakve druge značajnije promjene plana. Bilo da plaćate mjesečno ili godišnje, potrebno je neodređeno vrijeme da se pojavi vaša kvačica i morat ćete potvrditi broj telefona da biste je omogućili.

Opcija ubrzanog plaćanja pojavljuje se u sjeni nedavnih izvještaja da Twitter nije platio zakup nekih od svojih uredskih prostora. Tuži se zbog neplaćanja u San Francisku, au Singapuru ih ima višestruko izvještava da su zaposleni napušteni iz kancelarije zbog neplaćanja.

Postojao je i izvještaj u utorak rano ujutru Financial Times, koji se poziva na tri neimenovana izvora koji kažu da bi prva rata otplate kamata na kredite od 13 milijardi dolara kojima je Musk financirao svoje preuzimanje Twittera od 44 milijarde dolara mogla dospjeti do kraja januara. List spominje da bankari razgovaraju s Muskom o restrukturiranju dijela skupog neobezbeđenog duga uz marginalne kredite koje podržava njegov udio u Tesli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *