Vijesti

Sada možete unaprijed naručiti Steam Deck u Japanu, Južnoj Koreji, Hong Kongu i Tajvanu

Valve proširuje isporuke Steam Deck-a na neke regije koje bi mogle podići ručni PC-meets-konzolu na nove visine. Kompanija je upravo objavila da su sada otvorene rezervacije u Japanu, Južnoj Koreji, Hong Kongu i Tajvanu preko Komodoa, stranice koja također prodaje Valveove Index VR slušalice za PC između ostalih igara i robe za igre. Ako posjetite steamdeck.com u jednoj od tih regija, uskoro biste trebali biti preusmjereni na Komodo stranicu ili možete kliknuti ovdje i odabrati svoj jezik.

Glasnogovornica Valvea Kaci Aitchison Boyle kaže The Verge da će prva serija novih rezervacija biti ispunjena kasnije ove godine; U saopštenju se dodaje da će isporuke početi u Japanu, “sa dodatnim jedinicama koje se planiraju isporučiti kupcima u Koreji, Hong Kongu i Tajvanu u sedmicama koje slijede.”

Izlijte jedan za naše prijatelje u Australiji, koji još uvijek čekaju vijesti o lansiranju nakon što je Valve odbacio ime zemlje tokom samita programera u novembru 2021.

U Japanu, Steam Deck će koštati od 59.800 jena (otprilike 447 dolara), do 99.800 jena (otprilike 746 dolara) za premium model od 512 GB. U SAD-u ovi modeli koštaju 400 i 650 dolara. Kao i prije, sada morate platiti samo mali iznos koji se može vratiti da biste osigurali svoju rezervaciju: 1.000 jena (oko 7,50 USD).

Snimak ekrana Sean Hollister / The Verge

Evo početnih cijena na drugim mjestima, prema Valveu:

  • NT$ 13,380 na Tajvanu
  • 3.288 HK$ u Hong Kongu
  • KRW 589.000 u Koreji

Svaki preveden na oko 450 USD.

Valve pripisuje nedavni porast proizvodnje što je omogućio ovu veliku ekspanziju, i napominje da opsluživanje ovih dodatnih zemalja neće odbaciti procjene isporuke za one koji su već rezervirali Deck.

Ako ste ovog vikenda u Kjotu na godišnjoj BitSummit gejming konferenciji, Valve će očigledno imati neku vrstu prisustva tamo sa Steam Deck-om, kao i na Tokyo Game Showu u septembru 2022.

Ručne igre su popularne širom svijeta, ali posebno na mjestima poput Japana u kojima veliki dio stanovništva svakodnevno putuje željeznicom u i iz velikih gradova. Iako pristup Steamu nije ništa novo u ovim regijama, velika stvar je imati mogućnost kupovine umjereno moćnog, dobro izgrađenog i relativno kompaktnog ručnog uređaja (iako ogroman, u poređenju sa Nintendo Switch) gdje mogu igrati te PC igrice.

Proteklih nekoliko mjeseci donijelo je mnogo dobrih vijesti u vezi sa dostupnošću Deck-a, a najistaknutije je da možete rezervisati jedan odmah i vjerovatno ga dobiti do kraja godine. Valve je krajem juna najavio da će početi udvostručiti isporuke Steam Decka, što bi zauzvrat moglo dovesti do toga da mnogi ljudi dobiju svoj Deck hardver ranije nego što se očekivalo. A nedavno, krajem jula, Valve je rekao da pojačava proizvodnju kako bi bolje zadovoljio potražnju nakon što je riješio neke probleme u lancu nabavke.

Ažuriranje, 20:27 ET: Dodate informacije o cijenama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *