Vijesti

Sada ima još manje razloga da nabavite Fitbit pametni sat

Na zidu je natpis za pametne satove Fitbit. Danas je kompanija objavila da prestaje podržavati Pandoru i Deezer na pametnim satovima Sense, Versa 2 i Versa 3. Iako još uvijek možete kontrolirati medije na svom telefonu sa ručnog zgloba, korisnici Fitbita više neće moći preuzimati Pandora stanice ili dodavati Deezer liste za reprodukciju na svoje pametne satove. To znači da nakon 31. marta nijedan Fitbit pametni sat neće podržavati ugrađenu muziku.

Per 9to5Google, Fitbit je poslao e-mail u kojem se navodi da će podrška za Pandoru i Deezer prestati 31. marta. U tom trenutku, korisnici Fitbita neće moći dodavati novi muzički sadržaj sa tih servisa. Također neće moći reproducirati ništa što je prethodno preuzeto. Iako Pandora i Deezer možda nisu toliko popularni kao Spotify, oni su trenutno jedini načini za reprodukciju muzike pohranjene na Fitbit uređaju. Prošle godine, Fitbit je ukinuo mogućnost ručnog prenosa muzike na satove sa računara.

Iako Fitbit nije dao službeno objašnjenje, nije teško čitati između redova. Kada je Fitbit prošle godine lansirao Sense 2 i Versa 4, uklonio je mnoge pametne funkcije koje su ranije bile dostupne na starijim verzijama – uključujući reprodukciju muzike. Bio je to jasan znak da Google, koji je vlasnik Fitbita, pozicionira svoj Pixel Watch kao the pametni sat u svom portfelju proizvoda. Ovo samo učvršćuje to.

Ako želite Fitbit koji može puštati muziku na ploči, samo nabavite Pixel Watch.
Fotografija Amelia Holowaty Krales / The Verge

Reprodukcija muzike i aplikacije trećih strana bili su razlozi za kupovinu starijih Fitbit pametnih satova ako je popust bio dovoljno dobar. Ali sada ti razlozi neće postojati još dugo. Ako je sve što tražite jednostavan fitnes tracker, onda bi vam bilo bolje da uštedite malo mula na jednoj od Fitbitovih fitnes traka kao što su Charge 5 ili Inspire 3. A ako želite pravi Fitbit pametni sat, imat ćete da umjesto toga dobijete Pixel Watch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *