Vijesti

Sada će Lyft dodatno naplaćivati ​​ako natjerate vozače da čekaju

Lyft se obračunava sa putnicima koji kasne. Kompanija za dijeljenje vožnje tiho je ažurirala svoju stranicu za podršku novim naknadama za vrijeme čekanja koje će naplaćivati ​​po minuti, što je politika koja postoji od decembra 2022., prema glasnogovornici Lyfta Katie Kim (preko TechCrunch).

Naknade za vrijeme čekanja počinju dvije minute nakon što vozač stigne na vašu lokaciju ili pet minuta za vožnje Lux Black i Lux Black XL. Ako vozač stigne na vašu lokaciju prije vremena, naknade za vrijeme čekanja neće početi prije dvije minute nakon zakazanog preuzimanja.

Lyft ne navodi koliko će naplaćivati ​​po minuti i ne navodi nikakve moguće naknade na svojoj web stranici. Samo piše da se naknade „razlikuju u zavisnosti od lokacije” i da se „na vaše putovanje mogu primijeniti dodatne naknade za vrijeme čekanja ovisno o tome koliko je zauzeto”.

Iako Lyftova stranica za podršku kaže da se naknade naplaćuju na bazi „po minuti“, snimak ekrana naknada od jednog Twitter korisnika sugerira da možete skupljati naknade po sekundi. Kao što je prikazano na snimku ekrana, korisniku je naplaćeno 58 centi jer je vozača natjerao da čeka dodatnih 49 sekundi. Naknade se ne primjenjuju na zajedničke vožnje, vožnje s pristupom, asistirane vožnje i vožnje autosjedalica. Ovo daje ljudima više vremena da uđu u vozilo ako im je potrebno.

Lyft kaže da vozači s invaliditetom kojima je potrebno više vremena mogu podnijeti i odustajanje od naknada za vrijeme čekanja i da će na zahtjev vratiti sve “prethodne naknade za vrijeme čekanja”. Kompanija također neće naplatiti naknadu za vrijeme čekanja ako je vaša vožnja otkazana, a vi platite naknadu za otkazivanje, iako je nejasno šta će se dogoditi ako vozač otkaže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *