Vijesti

Sada bi DoorDash mogao početi isporučivati ​​i vaše kupovine na Facebook Marketplace-u

Možda ćete uskoro imati opciju da vaše kupovine na Facebook Marketplace-u preuzme i dostavi DoorDash. Prema izvještaju iz The Wall Street JournalFacebook-ova matična kompanija, Meta, u partnerstvu je sa DoorDash-om za isporuku artikala na Marketplace-u koji se nalaze na udaljenosti do 25 milja.

Međutim, nije svaki artikal podoban za isporuku. Izvori kažu WSJ da će DoorDash isporučiti samo artikle koji su dovoljno mali da stanu u prtljažnik automobila i da se od vozača očekuje da isporuče u roku od 48 sati. U svakom slučaju, zvuči kao korisna opcija za sve koji nisu u mogućnosti da sami pokupe neki predmet.

Takođe popunjava prazninu u postojećim opcijama lokalne isporuke Facebook Marketplace-a, što vam omogućava da isporučite veće artikle samo putem usluge pod nazivom Dolly. Usluga je ograničena na nešto više od dva tuceta gradova širom SAD-a i omogućava vam da se povežete s jednim ili dva lokalna „pomoćnika“ koji će utovariti glomazne predmete – poput frižidera, police za knjige ili klima uređaja – u kamionet i dostaviti ih u vašu kuću uz naknadu. Osim Dolly i DoorDash-a, Meta također omogućava prodavcima na Marketplace-u da isporučuju artikle direktno na adresu kupca.

Još uvijek nije sasvim jasno koliko korisnika Marketplace-a trenutno ima opciju za DoorDash isporuke, niti koliko to košta. I Meta i DoorDash potvrdili su inicijativu WSJ, i kažu da su ga već testirali u nekoliko gradova u SAD-u. Kada je tražen komentar, portparol DoorDasha Ali Musa je odbio da podeli bilo kakve dodatne informacije, a Meta nije odmah odgovorio.

Partnerstvo dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što se izvršni direktor DoorDash-a Tony Xu pridružio upravnom odboru kompanije Meta, a o njemu se navodno raspravlja od 2021. Tokom proteklih nekoliko godina, DoorDash je proširio svoju uslugu dostave kako bi uključio i druge artikle osim narudžbi za poneti, jer također dostavlja namirnice, alkohol, personalizirane poklone, recepte, pa čak i komplete za testiranje na COVID-19. Prošle godine, kompanija je potpisala ugovor sa Dollar General-om o ponudi isporuke istog dana, a takođe želi da proširi svoju uslugu na Evropu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *