Vijesti

Riot pokazuje novog lika koji dolazi u njegovu besplatnu League of Legends borbenu igru

Predstoje Riot Games liga legendi-Tematska 2D borbena igra bit će besplatna za igranje i uključivat će League šampion Illaoi kao jedan od njegovih boraca koji se mogu igrati, objavio je studio u ažuriranju u ponedjeljak.

Igra je najavljena 2019. pod kodnim imenom “Projekt L”, a detalji su još uvijek relativno lagani – Riot nije naveo zvaničan datum izlaska, pa čak ni rok za izlazak. Ali u ažuriranju od ponedjeljka, Riot je podijelio vrlo detaljno objašnjenje o tome šta je uključeno u dovođenje Illaoija, koji se mogao igrati u liga legendi godinama, u Projekt L, i zanimljivo je čitati o tome kako tim razmišlja o adaptaciji a League lik u borbenu igru.

Neka konceptualna umjetnost Illaoija
Slika: Riot Games

Vijest da će Project L biti besplatan za igranje je značajna, ali ne previše iznenađujuća; Riotovi hitovi liga legendi i Valorant je svaki bio slobodan za igru ​​od početka. Ali rana popularnost WB-ovog free-to-play borca MultiVersus pokazuje da postoji apetit za visokobudžetnim borbenim igrama koje su besplatne, i ako Riot može donijeti League i ljubitelje borbenih igara na Project L kada konačno bude objavljen, studio bi mogao imati veliki hit u svojim rukama.

Riot obećava da će tim projekta L podijeliti još jedno ažuriranje “prije kraja godine”. Studio je u novembru podijelio rani pogled na igru, uključujući neke snimke igranja. Project L je samo jedna od Riotovih brojnih ekspanzija liga legendi univerzum, koji uključuje i hit Netflix show Arcane i a liga legendi RPG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *