Vijesti

Pinterestova nova aplikacija je tu da vam pomogne da se šamarate i dijelite tablu raspoloženja

Danas je Pinterest objavio novu aplikaciju na iOS-u pod nazivom Shuffles — društvenu aplikaciju u stilu kolaža u kojoj korisnici mogu kreirati digitalnu tablu raspoloženja i sarađivati ​​s drugima na platformi, TechCrunch izvještaji. Od danas, Shuffles je dostupan putem pozivnice, ali možete zatražiti da budete na listi čekanja aplikacije.

U standardnom Pinterest iskustvu, korisnici imaju opciju da sačuvaju svoj sadržaj, kreiraju fototeke svojih pinova, a takođe i da pretražuju. Aplikacija ima niz ugrađenih funkcija za uređivanje fotografija kao što su Cut Out za izolaciju pojedinačnih objekata na određenoj fotografiji, Collage za preklapanje fotografija i spajanje vaših ideja zajedno i Animate za postavljanje vizualnih efekata na objekte.

Prema TechCrunch, aplikacija potječe iz Pinterestovog TwoTwenty inkubatora, koji je također bio iza pokušaja kupovine uživo na Pinterest TV-u prošle jeseni. Shuffles izgleda kao prirodan kreativni spinoff za aplikaciju kako bi pomogao korisnicima da imaju veću kontrolu nad svojim idejama, a ne samo stvaranje “igle za ideje”. Pinterest nije jedini koji radi na konceptu u posljednje vrijeme. U oktobru 2021., Adobe je najavio svoju Canvas platformu za ljude da dijele i sarađuju na ploči raspoloženja u svom Creative Cloud paketu — s mogućnošću da međusobno unose izmjene u rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *