Vijesti

Pazi, neko želi pretvoriti Pac-Mana u film uživo

Kako Hollywood gleda sve dalje da bi se IP pretvorio u nove filmske franšize, klasičnu arkadnu igru Pac-Man pojavio se kao sljedeća potencijalna osnova za adaptaciju uživo. Prema Hollywood Reporterfilm je trenutno u razvoju u Wayfareru (studio iza Disney Plus-a Oblaci) uz pomoć Bandai Namco-a, na osnovu ideje iz Sonic the Hedgehog pridruženi producent Chuck Williams.

presudno, THR samo izvještava da je film “u razvoju”, a ne spominje se da je službeno dobio zeleno svjetlo ili da je ušao u produkciju. Ali vijesti imaju smisla u okruženju u kojem se studiji sve više okreću video igricama za IP za svoje nadolazeće projekte. Posljednjih godina planira se razvijati filmove bazirane na svemu, od triple-A naslova poput Metal Gear Solid za indie drage Firewatch su najavljeni, a u bliskoj budućnosti moramo brinuti o živom Mariu Chrisa Pratta.

Pac-Manu, naravno, nije strana povremena TV adaptacija. Postojao je crtani film Hanna-Barbera iz 1980-ih koji je emitiran na ABC-u između 1982. i 1983. i animirana serija koja je stigla u Disney XD 2013. Ali prema našim saznanjima, nikome nije uspjelo da Pac-Man bude središnji dio akcijskog filma uživo. prije, osim kameja u filmovima poput Pikseli.

Trenutno nema reči o tome ko bi mogao da igra glavnog lika, ko bi mogao da napiše i režira film ili kada bismo mogli da ga vidimo. Dakle, evo snimka s YouTubea trenutnog konačnog Pac-Mana u živoj akciji za bacanje rukavice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *