Vijesti

Ovi radni prototipovi otkrivaju evoluciju Steam Decka

Linija Steam Deck prototipova koji prikazuju evolucijsko putovanje Valve ručnog računara za igre. | Slika: Pierre-Loup Griffais

Kolekcija prototipa Steam Deck-a koji se može igrati se pojavljuje kao dio događaja za lansiranje gejminga u Aziji, dokumentirajući kako je dizajn evoluirao od sredine 2019. Snimke različitih modela koji dokumentuju evoluciju ručnog uređaja podijelili su na Twitteru od strane Valvea Pierre-Loup Griffaisčlan Steam Deck tima, nakon pojavljivanja prenosivih računara na Tokyo Game Showu (pored dodatnih ne tako prenosiva replika).

Dok je većina jedinica vizuelno slična, sve sa dvostrukim štapićima i kosim prednjim rubovima, na primjer, postoje neke značajne razlike između njih. Jedan model viđen u sredini linije privukao je pažnju zahvaljujući svom čistom dizajnu i kružnim trackpad-ovima, koji podsjećaju na one koji se nalaze na sada ukinutom Steam Controlleru.

Griffais je također demonstrirao isti model koji koristi neprovjerenu verziju SteamOS-a i početnu sekvencu pokretanja Half-Life 2 (minus bilo kakvo stvarno igranje), potvrđujući da je većina prototipova još uvijek funkcionalna. Iako je diskutabilno najugodniji telefon u liniji, Graffais spominje njegov ravniji dizajn „naučio nas je mnogo o udobnosti“ i da Picasso APU unutar njega pruža samo oko polovinu grafičke snage prilagođenog AMD Aerith APU-a u finalnom Steam Deck-u. dizajn.

Ovo je jedan od prvih (ako ne the prvi put) kada smo vidjeli da se rane verzije Valve ručnog uređaja rukuju na javnom događaju. Neke slike prototipova i različitih momenata u procesu dizajna već su dokumentirani u besplatnoj e-knjigi koju je Valve objavio u augustu 2022., iako se nijedan od modela koji su predstavljeni u liniji koju je objavio Griffais ne pojavljuje zapaženo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.