Vijesti

Ovi Canon fotoaparati su tajno maskirani roboti

Zar ne mrzite kada uzmete svoj pouzdani Canon EOS R5, samo da biste otkrili da je to zapravo podmukli Transformer? Pa loše vijesti, jer je ova košmarna budućnost uočila TFormers zapravo postaje stvarnost sljedeće godine zahvaljujući saradnji između Takara Tomy (japanska kompanija koja stoji iza igračaka Transformers) i Canon (japanska kompanija koja stoji iza… pa, shvatili ste).

Saradnja je rezultirala parom Transformers figurica koje su u stanju da se sklope u Canon fotoaparate bez ogledala iznenađujuće realističnog izgleda. Kažem „iznenađujuće realistično“ jer sam na prvi pogled ovo nekako zamijenio za kamere koje rade. Ali u slučaju da to nije bilo očito iz njihove cijene od 19.800 JPY (oko 147 dolara), to su nefunkcionalne replike koje su samo 80 posto veličine prave stvari. (Ideja da bi ovo mogla biti funkcionalna kamera nije tako divlja s obzirom na to da je Takara Tomy ranije proizvodio MP3-player igračke Transformer).

Deseptikon, zajedno sa svojom minijaturnom kamerom.
Slika: Takara Tomy

U načinu rada kamere.
Slika: Takara Tomy

Iznenađujuće detaljna zadnja strana kamere.
Slika: Takara Tomy

Optimus Prime, koristeći sočivo kao štit.
Slika: Takara Tomy

Vjerojatno moj omiljeni detalj je poklopac sočiva, koji se u oba slučaja pretvara u štitove koje mogu koristiti Transformersi. Ali blizu sekunde su minijaturne kamere za koje se čini da obje figurice drže na nekim promotivnim slikama, što je divno glup dodatak. Jedna figurica je bazirana na Optimus Prime, dok je druga Decepticon Refraktor.

Oba Transformera bi trebala biti objavljena u Japanu sljedeće godine 25. februara, i TFW2005 javlja da su prednarudžbe otvorene od sada do 28. septembra. Nejasno je hoće li vidjeti globalno izdanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *