Vijesti

Osnivač Telegrama krivi Apple za zadržavanje velikog ažuriranja

Nadolazeće ažuriranje Telegrama je zaglavljeno u Appleovoj recenziji aplikacije dvije sedmice “bez objašnjenja”, prema Telegramu u objavi generalnog direktora i osnivača Pavela Durova (preko MacRumors). Tvrdi da je ažuriranje „uskoro da će revolucionirati način na koji se ljudi izražavaju u porukama“, ali još nije odobreno.

Durov je raspravljao o neobjašnjivom zastoju kao dijelu šire kritike poslovnih modela trgovine aplikacijama. On kaže da je Telegram obeshrabren “nejasnim” procesom pregleda aplikacija koji je “svim mobilnim aplikacijama nametnut od strane tehnoloških monopola”. On dalje kaže da “Ako Telegram, jedna od 10 najpopularnijih aplikacija na svijetu, prima ovaj tretman, može se samo zamisliti s kakvim poteškoćama se suočavaju manji programeri aplikacija.”

Snimak ekrana izvršnog direktora Telegrama Objava Pavla Durova kritikujući model prodavnice aplikacija.
Snimak ekrana Jay Peters / The Verge

Nije jasno šta se tačno nalazi u novom ažuriranju, a Apple i Telegram nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar. Ovo nije prvi put da Durov proziva Apple zbog procesa pregleda aplikacija. Durov je 2018. rekao da je Apple blokirao ažuriranja aplikacije Telegram za iOS nakon što je Rusija zabranila Telegram. Dan nakon što je Durov objavio o problemu, Apple je odobrio ažuriranje.

Telegram je nedavno uveo svoju pretplatu od 4,99 dolara mjesečno Premium pretplatu, koja korisnicima daje pristup većim otpremanjima, bržim preuzimanjima, funkciji prenošenja glasa u tekst, jedinstvenim emoji reakcijama i još mnogo toga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *