Vijesti

Orion izgleda kao da je Kirby progutao vaš Switch

Jedna od mojih najvećih zamjerki u vezi s korištenjem Nintendo Switcha u ručnom načinu rada je da je njegov ekran premali. I za razliku od prethodnih Nintendo ručnih računala kao što su Game Boy i Game Boy Advance, nijedna kompanija nije bila dovoljno hrabra da pusti svjetlo za knjige i povećalo za Switch za Switch.

Kada biste me pitali koliko bih bio zainteresovan za Switch koji ima masivni ekran od 11,6 inča, odbrojao bih dane dok ne budem mogao da posedujem ono što zvuči kao veličanstvena stvar. (Nije baš ono što sam imao na umu za Switch Pro, ali pretpostavljam da Nintendo zna najbolje.) Pa, ta budućnost je tu — i očigledno je tu duže nego što sam mislio. Kompanija pod nazivom Up-Switch proizvodi Orion, proslavljeni Switch dock-meets-screen koji se može staviti između dva Joy-Con kontrolera.

Ovaj dodatak od 299,99 dolara je kao da je Kirby udahnuo vaš Switch, a nusproizvod dao veći ekran. Stražnja strana Oriona se otvara, otkrivajući utor koji se otvara kako bi stao na konzolu, povezujući se preko USB-C porta Switch-a. Ima postolje na zadnjoj strani, zajedno sa ugrađenim zvučnicima. Orion ima HDMI port, za koji Up-Switch kaže da se može koristiti za druge igračke konzole ili uređaje za striming.

Orionu je potreban prekidač da bi postao veći prekidač.
Prekidač naviše

Ja bih ovom spravicu dao zasluge što vam je omogućio da gurnete Joy-Con kontrolere sa strane, ali uključuje uklonjive ručke kontrolera, koje se čine gotovo neophodnim da bi bilo udobno izdržati punu težinu Oriona od 1,5 funte. Imajte na umu, međutim, da težina ne uključuje 10,5 unci Switch-a, niti uključuje težinu prijenosnog power bank-a koji ćete morati pričvrstiti za leđa ako želite da budete mobilni s ovim pomalo čudnim postavljanjem. Vi mogu odbacite power bank i priključite se pomoću USB-C adaptera za napajanje koji Nintendo uključuje uz svaki Switch, ali to poništava svrhu korištenja Switcha u ručnom načinu rada ako više niste mobilni.

Orion je obišao nekoliko medija krajem 2021. godine kada je pokrenuo crowdfunding kampanju na Indiegogo. Posebno sam uživao Nintendo Lifeopsežna pokrivenost toga, uključujući video recenziju, koja ne daje nikakve poteškoće u otkrivanju nekih nedostataka koje biste inače znali samo ako ga sami isprobate – kao da je Orionov ekran rezolucije 768p i da blijedi u odnosu na Switch OLED i originalni ekran Switch-a. Takođe, začuđujuće, njegovi dvostruki zvučnici se nalaze na zadnjoj strani Oriona, usmjereni prema osobi koja ga drži.

Njihova preporuka, ako zaista, zaista želite da doživite neku verziju ovog sna koja očito nije zamišljena da bude stvarnost, jeste da investirate u 1080p prenosivi monitor. Što se mene tiče, pretpostavljam da ću samo nastaviti sanjati o tome šta bi moglo doći u Switch Pro-u o kome se često priča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *