Vijesti

Novi Splatoon 3 video prikazuje novu kartašku igru ​​Splatoon

Sakupite svoje limenke, lignje. With Splatoon 3 odmah iza ugla, Nintendo je objavio najdublji pogled na ono što možete očekivati ​​od stvari najbliže esportu do kojeg je kompaniji još uvijek stalo. (Izvini, Razbiti.) Prezentacija u trajanju od 30 minuta pokriveno (to je šala!) sve od novog oružja do novih faza, pa čak i grubi plan za ažuriranje sadržaja nakon lansiranja. Smjestite se – ima puno mastila za prosuti.

Kao što je Nintendo ranije otkrio, Splatoon 3 odvija se u Splatsvilleu, velikom gradu koji se nalazi u sušnoj pustinji Splatlanda. Tamo će inklingi i oktolingi pljuskati, klapati i na drugi način stvarati sve vrste grubih bukajućih zvukova dok se bore da prskaju boju po raznim fazama. Splatoon 3 sadržavat će neka nova oružja dizajnirana da pomognu u ovom dugo tinjajućem ratu boja. Novo u igri su oružje nalik na luk, koje se zove tetiva koja prskaju boju u kratkim rafalima i splatana brisač, brisač vjetrobrana koji se maskira kao mač koji vam omogućava da bacate boju u širokim lukovima.

Slika: Nintendo

Djeca lignje će imati puno posla u Splatsvilleu. Vraćajući se sa Splatoon 3 bit će modovi igre koje ste prethodno voljeli Splatoon igre poput Turf War, Tower Control, Rainmaker, Clam Blitz i Splat Zone. Salmon Run nalik na mod horde također se vraća s novim salmonidnim šefovima koje treba pobijediti.

Kada ne igrate, možete kupiti sve vrste odjevnih predmeta kako biste prilagodili svoj lik. Neki predmeti čak dolaze s posebnim osobinama koje čine stvari poput povećanja brzine trčanja. Čini se da se ne otključavaju putem mikrotransakcija, a preko posebnog građanina Splatsvillea možete dodati bilo koju osobinu svom omiljenom komadu odjeće.

Splatoon 3 također će vam omogućiti da se uključite u Turf War bez prolivanja ijedne kapi boje. Novost u igri je mini-igra koja se zove Table Turf Battle. U Table Turf Battle, možete prikupiti preko 150 karata koje predstavljaju mnoga različita oružja dostupna Splatoon 3. Raspoređujete karte na bojnom polju, pokušavajući zauzeti što veći dio arene svojom bojom. Detalji o Table Turf Battle su još uvijek misterija, ali možete izazvati stanovnike Splatsvillea da zaradite nagrade.

splatfest, SplatoonPonavljajući online događaj za više igrača, takođe se vraća sa novim timom za emitovanje pod nazivom Deep Cut. Ovog puta, umjesto da imamo samo dva obojena tima na izbor, bit će tri, s trobojnim Turf War mečom za poravnanje rezultata Splatfesta. Prije lansiranja 9. septembra, igrači će moći preuzeti demo Splatoon 3 uoči specijalnog prelaunch Splatfesta koji će se održati 27. avgusta.

Čini se da Nintendo ima velike planove Splatoon 3. Očekuje se da će se igrica ažurirati nakon lansiranja besplatnim ažuriranjima sadržaja koji sadrže novu kozmetiku svaka tri mjeseca u trajanju od dvije godine i sa novim oružjem dodanim otprilike u isto vrijeme. Također je zadirkivao i velike plaćene DLC ekspanzije, ali još nema riječi o tome kada očekivati ​​da će prva ispasti.

Splatoon 3 izgleda kao najzahtjevnija igra u seriji. Pokreće se 9. septembra na Nintendo Switch-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *