Vijesti

Novi meni varalica u Vampire Survivors tjera me da poželim da ih ima više igara

Vampire Survivors’ novo ažuriranje 0.10.0 dodaje meni za varanje, i nakon što sam ga koristio za otključavanje nekih stvari na kojima sam se zaglavio, jako bih volio da još igara uključuje jednu.

Vampire Survivors, ako niste čuli za nju, je divna igra o podizanju nivoa i uništavanju bukvalno hiljada čudovišta u jednoj vožnji. Ja bih to opisao kao roguelike; odaberete početni lik sa određenim atributima i određenim oružjem, a vi ćete podići nivo tog oružja, drugog oružja i drugih predmeta dok skupljate dragulje pobjeđujući neprijatelje. Vaše oružje puca automatski, tako da uglavnom morate samo da brinete o prikupljanju iskustva i predmeta, a da pritom izbjegavate zločeste.

Igra je lansirana u ranom pristupu na Steamu krajem prošle godine i dobija redovna ažuriranja koja dodaju stvari kao što su novi likovi, oružje, pojačanja, faze i posebne stavke, iako ih obično morate otključati ispunjavanjem određenih zahtjeva. Igra je apsolutna eksplozija, ali otključavanje svega može biti izazovno i dugotrajno. Već sam uložio 40 sati Vampire Survivors, ali meni u igri govori da još uvijek imam 26 stvari koje mogu otključati. Kad pogledam tu listu, ponekad se demotiviram i odlučim da igram nešto drugo.

Novi meni za varanje — u igrici se zove meni „Tajne“ — mogao bi da reši tu demotivaciju u velikoj meri. Prihvata kodove („čarolije“) za otključavanje likova, posebnih predmeta („relikvija“) i faza, što znači da sada mogu birati šta želim sam otključati, a za šta samo varati. I dalje želim da otključam većinu stvari tako što stvarno ispunim zahtjeve, ali ima nekoliko stvari s kojima se jednostavno nisam želio zamarati, a zahvaljujući ovom meniju Tajne, lako mogu dobiti ono što me manje zanima.

Novi meni Tajne u Vampire Survivors.
Snimak ekrana Jay Petersa / The Verge

Pametno, programeri Vampire Survivors takođe je odlučio da meni Tajne učini samim koji se može otključati. Nećete moći pronaći predmet koji ga otključava dok ne shvatite dobro igru ​​i već otključate neke druge stvari. Ako ste stigli tako daleko, tvrdio bih da možete sami odlučiti šta ćete varati, a volio bih da i druge igre imaju sličan pristup.

Igram Death Stranding trenutno, i dok volim priču, igranje iz trenutka u trenutak je tako sporo. Volio bih da mogu prevariti kamion sa beskonačnim zdravljem, baterijom i nekom vrstom sposobnosti lebdenja kako bih mogao lako izvršiti isporuke i vidjeti priču igre do kraja, ali mislim da ću morati patiti kroz sate frustrirajućeg putovanja da naučim šta se dešava posle Sam Porter Bridges.

Vampire Survivors’ Tajni meni ne otvara samo one koje se mogu otključati; tu je i čarolija za okretanje korisničkog sučelja, koju mogu cijeniti jer je glupa čak i ako uopće ne zvuči zabavno za korištenje. U beleškama o zakrpi 0.10.0, programeri kažu da rade na više čarolija, tako da se nadamo da će doći još neobičnih ideja. (Režim velike glave, možda?) Neću vam kvariti kako da otključate meni Tajne ili koji kodovi rade šta, ali ako želite da znate, evo vodiča za često postavljana pitanja o igricama.

Vampire Survivors dostupan je u ranom pristupu na Steamu za 3 USD. Općenito radi prilično dobro na Steam Deck-u, gdje je jedna od najpopularnijih igara na platformiiako nisam bio u mogućnosti da unesem nijednu šifru za varanje na ručnom računaru za igre – morao sam da ukucam kodove na svom MacBook Air-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *