Vijesti

Novi izvršni direktor Rad Power Bikesa priznaje “greške” i obećava da će se ponovo fokusirati na sigurnost

Novi izvršni direktor Rad Power Bikesa, Phil Molyneux, rekao je da je kompanija “napravila greške” u pogledu sigurnosti i pouzdanosti, ali obećava da će raditi bolje u budućnosti.

U pismu kupcima, Molyneux je rekao da će kompanija za e-bicikle imati “laserski fokus na sigurnost i pouzdanost” u budućnosti kako bi osigurala da su njeni bicikli najbolji na tržištu. Čini se da je pismo odgovor na nedavno povlačenje preko 30.000 električnih teretnih bicikala zbog neusklađenih guma, kao i na nekoliko tužbi vezanih za sigurnost njegovih proizvoda.

“Od svog početka, Rad Power Bikes je postavio i tempo i standard za ebike revoluciju. Ovaj put nije uvijek bio lak i suočili smo se s brojnim izazovima”, piše Molyneux. „Kao mlada kompanija, prepoznajemo da smo napravili greške. Sada smo posvećeni učenju od njih.”

Phil Molyneux, prikazan ovdje 2016. godine kada je bio predsjednik u Dyson US, preuzeo je dužnost izvršnog direktora Rad Power Bikesa prošle godine.
Fotografija Jasona Kempina/Getty Images za Dyson

Molyneux, bivši izvršni direktor kompanije Sony i Dyson, bio je glavni operativni direktor Rad Power Bikesa kada ga je Mike Radenbaugh, osnivač i izvršni direktor, nazvao za svoju zamjenu. (Radenbaugh ostaje predsjednik odbora i specijalni savjetnik.)

Ovo je nesumnjivo bila teška godina za kompaniju

Ovo je nesumnjivo bila teška godina za kompaniju, koja je najprodavanija pristupačna e-bicikala u SAD-u. Spustivši se na vrhunac buma u prodaji bicikala kao rezultat pandemije covida, Rad Power je izgledao spreman da poveća svoj tržišni udio. Ali umjesto toga, našla se upletena u jednu krizu za drugom.

Opoziv je bio najveći udarac reputaciji Rad Powera. Kompanija je saopštila da je primila 137 prijava da su gume eksplodirale, ispuhale i odvojile se od bočnih zidova. Prijavljeno je osam povreda, uključujući pet incidenata “osipa na putu, posjekotina i/ili modrica i jednu prijavu slomljenog zgloba i jednu prijavu slomljene ruke”.

Od podnesenih tužbi, jedna se odnosila na 11-godišnju djevojčicu koja je poginula nakon što je pala sa zadnjeg nosača RadRunner bicikla. (Rad je riješio tužbu.) Osiguravatelj State Farm također tuži kompaniju u ime klijenta za imovinsku štetu nakon što se njegov Rad Power e-bicikl zapalio.

U e-poruci pod naslovom „Nova era inovacija, održivosti i sigurnosti“, Molyneux je rekao da će kompanija udvostručiti napore u pogledu sigurnosti i osiguranja kvaliteta kako bi osigurala da svaki od njenih motocikala bude siguran i pouzdan koliko god može.

„Od faze dizajna, preko metoda validacije komponenti, do sve boljih aktivnosti osiguranja kvaliteta u našim fabrikama, udvostručujemo se kako bismo osigurali sigurnije i ugodnije vožnje“, piše on.

“Udvostručavamo kako bismo osigurali sigurnije i ugodnije vožnje”

Takođe je obećao da će poboljšati korisničku uslugu i podršku kroz uvođenje nove funkcije za ćaskanje i više samoposlužnih resursa. Kao brend koji se direktno odnosi na potrošače, Rad Power Bikes nema ogromnu mrežu dilera i tehničara za popravke na koje se proizvođači starih bicikala često oslanjaju.

Ali prošle godine, kompanija je otpustila oko 14 posto svog osoblja, uključujući sve iz odjela mobilnih usluga, koji se potom ugasio. Rad Power Bikes otvorio je vlastite maloprodajne i servisne radnje u nekoliko gradova i rekao je da ima za cilj otvaranje novih.

Molyneux ne ulazi u konkretne “greške” u svom pismu, ali je rekao da je odlučan da vrati kompaniju na pravi put. “Kulminacija ovih napora predstavlja ‘Novi Rad’,” piše on, “onaj koji kombinuje napredne inovacije naših ranih godina sa znanjem i resursima kako bismo bili više fokusirani na kupca nego ikada prije.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *