Vijesti

Nintendo navodno predviđa da će prodaja Switcha rasti u 2023

Nintendo planira povećati proizvodnju Switcha za narednu fiskalnu godinu koja počinje u martu, navodi a Bloomberg izvješćuje pozivajući se na anonimne izvore. Vijest stiže istog vikenda kada i prvo veliko izdanje kompanije 2023. Fire Emblem Engagei to ispred dugo očekivanog Legenda o Zeldi: Suze kraljevstva, koji će se naći u prodaji u maju.

Nintendo je navodno pitao svoje dobavljače i partnere za montažu o povećanju proizvodnje, a da nije stavio čvrst broj na svoja očekivanja. U novembru, kompanija je smanjila prognozu prodaje Switcha za tekuću godinu na 19 miliona jedinica (manje u odnosu na prvobitnu projekciju od 21 milion u maju) zbog tekuće nestašice komponenti, ali izvori kažu da će taj broj biti oko 21 milion prvobitno projektovanih .

Planirano povećanje dolazi i nakon praznične sezone koja je započela rekordnom prodajom na tržište Pokémon Scarlet i Pokémon Violet — koja je prodata u ukupno 10 miliona primjeraka u roku od tri dana u novembru. Sve u svemu, Switch je nadmašio konkurentske konzole, Xbox Series X i PlayStation 5, u jedinicama 2022. godine, prema podacima NPD-a. Čak je nadmašio doživotnu prodaju Nintendo stare Wii konzole, koja je dostigla 101 milion jedinica, sa linijom igara koju je istakao Promijenite sport i Kirby i zaboravljena zemlja.

Nova Zelda igra, zajedno sa Pikmin 4, može izazvati još više interesovanja za stare i sve manje snage. A za ljude koji su se dobro poigrali sa svojim hardverom za lansiranje — možda je vrijeme da ga zamijene zbog starih baterija ili drugog habanja hardvera. Taj ekran na OLED modelu je i dalje užitak za igranje, čak i ako nije 4K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *