Vijesti

Niko vas ne može spriječiti da potrošite 3500 dolara na Samsung Odyssey Ark

Samsungov veliki Odyssey Ark, 55-inčni zakrivljeni gejming monitor od 3.500 dolara, kreće u prodaju danas nakon nekoliko sedmica kada je bio dostupan za pretprodaju. I – pomalo šokantno, s obzirom na to kako su se pojavila igranja igrica u posljednjih nekoliko godina – možda ćete zapravo moći jednostavno ući u radnju i kupiti je. Provjeravam zalihe u našim lokalnim Best Buys, nekoliko Verge članovi osoblja su otkrili da trgovine danas imaju jedan ili dva modela dostupna za preuzimanje.

Da budem jasnija, ne kažem to ti trebalo bi ležerno potrošite mjesec ili dva stanarine na mini LED monitor za igrice koji je veličine pristojnog televizora. Zapravo, malo je pogrešno što bi to moglo biti čak i tako jednostavno – bilo je devet mjeseci hypea oko Odyssey Arka od njegovog debija na CES-u 2022, a to je toliko lud proizvod da se čini da bi vam trebala dozvola od neko da ga dobije. U najmanju ruku, vaš kiropraktičar bi trebao potpisati bilješku u kojoj kaže da razumijete rizike korištenja kompjuterskog monitora koji može u potpunosti nadvisiti vas.

To možete biti vi, ali donosite razumne i odgovorne finansijske odluke. zar ne?
Slika: Samsung

S obzirom na to, potpuno razumijem ako se zbunite koliko biste dobili za prodaju svog automobila, a zatim pokušavate shvatiti kako biste nesumnjivo ogromnu kutiju Kovčega vratili kući. (Rešenje za to je, inače, samo naručivanje od Amazona.) Ali možda pokušajte da se oduprete zovu praznine na ovom, barem dok ne budemo u mogućnosti da ga pravilno pregledamo — Samsungov slično nečuvenih 49 inča Odyssey G9 je pronašao dom na nekoliko uredskih stolova, ali to dovodi stvari do možda nesavjesnog nivoa.

Moj kolega Cameron Faulkner proveo je malo vremena sa Odyssey Ark-om, ali će biti potrebno još mnogo testiranja da se utvrdi da li je nešto ovako ogromno i po cijeni i po veličini zapravo vrijedno toga u odnosu na, recimo, samo kupovinu LG OLED TV-a i planiranje na tvom stolu. Međutim, jedan od njih ne bi dolazio sa ugrađenim Samsungovim Gaming Hub-om, koji vam omogućava da se povežete sa servisima za strimovanje igara kao što su GeForce Now ili Xbox Cloud Gaming bez potrebe za bilo čime osim za monitor i neku vrstu ulaznog uređaja (mada budimo iskreni , svako ko kupuje Ark verovatno ima prilično jaku postavku za igranje koja ide uz njega).

Biće onih koji će se predati iskušenju; u stvari, meni najbliži Best Buy sada kaže da ću morati čekati do subote da preuzmem Ark u prodavnici, iako je bio dostupan za preuzimanje kada sam pogledao ranije jutros. To znači da je neko u Spokaneu izgubio 3.500 dolara, plus porez na promet od 8,9 posto, na ovaj monitor. Možda se čak i poigravaju dok mi pričamo. Ako ste to bili vi i na kraju pročitate ovo, molim te pruži ruku i reci mi kakav je bio tvoj misaoni proces i kako se Kovčeg ponaša prema tebi do sada. (Također, da li želiš da se družimo? Da, samo sam zainteresovan da vidim tvoj monitor, ali doneću Pizza Pipeline ili nešto da ti to nadoknadim.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.