Vijesti

Nier Automata anime kasni nakon što su prve tri epizode već objavljene

NieR: Automata Ver1.1a, anime baziran na akcionom RPG-u PlatinumGames-a, njegovo objavljivanje je prekinuto zbog tekućeg uticaja pandemije covida. Emisija je zvanični Twitter nalog je objavio da je izlazak ostatka serije odgođen na neodređeno vrijeme. Neobično je da je ova najava stigla nakon što su prve tri epizode serije već objavljene na Crunchyroll nakon premijere 7. januara.

“Zbog uticaja COVID-19 na produkciju, odlučili smo da odgodimo emitovanje i distribuciju 4. i svih narednih epizoda”, navodi se u saopštenju i dodaje da će ažurirani raspored objavljivanja uskoro biti objavljen na Tviteru. “Izvinjavamo se zbog bilo kakvih neugodnosti i zabrinutosti koje bi ovo moglo uzrokovati našim fanovima koji su se radovali našem radu zbog ovih nepredviđenih okolnosti.”

NieR: Automata Ver1.1a teško da je prva TV emisija na čije je objavljivanje utjecala pandemija, ali postaje sve rjeđa s raširenim uvođenjem vakcina protiv covida. Čak i tada, ne mogu se sjetiti još jedne emisije koja bi bila odgođena nakon što su njene početne epizode već objavljene. Anime producira A-1 Pictures, animacijski studio sa sjedištem u Japanu. Nejasno je koliko je epizoda bilo planirano, ali jedan izvještaj navodi da ukupna dužina serije iznosi 24 epizode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *