Vijesti

Netflixov najnoviji trejler Stephena Kinga fokusira se na iPhone gospodina Harrigana

Slika: Netflix

Netflix je objavio trejler za svoju najnoviju adaptaciju Stephena Kinga, Telefon gospodina Harrigana, koji je baziran na istoimenoj priči. U trejleru vidimo Craiga, kojeg igra Jaeden Martell (koji je glumio u nedavnom To adaptacije i Knives Out), povezujući se s titularnim gospodinom Harriganom, ostarjelim milijarderom kojeg glumi Donald Sutherland (predsjednik Snow u Igre gladi i g. Bennet 2005. godine Ponos i predrasuda).

Prema Netflixovom opisu, film govori o vezi Craiga i gospodina Harrigana zbog njihovih prvih iPhonea, koji im naizgled omogućavaju da ostanu povezani nakon što stariji muškarac umre. Trailer, naravno, izgleda mnogo zlokobnije; dječak ostavlja govornu poštu čovjeku nakon što je mrtav, što dovodi do toga da dobije uzvratni poziv i da njegov nasilnik bude pronađen mrtav. (Nadajmo se da je film bolji od one druge Netflixove adaptacije sa sličnim konceptom. Srećom, Netflix ima pristojan rekord u snimanju filmova iz priča Stephena Kinga.)

Jedna neobična stvar koja je gotovo ometajuće očigledna u trejleru je koliko su stari telefoni. Gospodin Harrigan dobija ono što izgleda kao originalni iPhone, a kasnije u trejleru vidimo Craiga kako koristi iPhone 4 ili 4S. Kratka priča koju film adaptira nije iz tog vremenskog perioda – objavljena je 2020. Ako krvariali možda je jednostavno vjerojatnije da likovi dobivaju svoje prve pametne telefone u kasnim 2000-im, umjesto da uskaču s iPhone 14 Pro Max.

Slika dječaka koji stavlja uvo na svježe obrađeni grob.
Slika: Netflix
Da sam dobijao poruke sa telefona koji sam zakopao sa mrtvim čovekom, jednostavno ne bih prislonio uvo na njegov grob.

Film će biti dostupan za strimovanje na Netflixu od 5. oktobra, baš na vrijeme da počne sezona sablasnih filmova za Noć vještica. Lično, radujem se gledanju i očajnički pokušavam da sebi odvratim pažnju svojim telefonom tokom brojnih snimaka u trejleru koji zaista izgledaju kao da će završiti strahom od skoka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.